tiistai 5. maaliskuuta 2024

Pikainen leipäjuustojälkiruoka

Eilen minun teki mieli saada kermassa haudutettua leipäjuustoa hillojen kera. Hilloja ei taloudesta enää löytynyt, mutta hoksasin kokeilla nyt sesongissa olevia veriappelsiineja hillojen sijaan. 

Leipäjuusto veriappelsiinien kera

  • 300 g leipäjuustoja paloiksi leikattuna
  • 1 dl kermaa
  • 2 tl kuivaa irrallista ruotsalaista fariinisokeria
  • 2 veriappelsiinia
Kaadoin puolet kermasta pienen foliovuoan pohjalle ja siihen päälle asettelin leipäjuustopalat. Kaadoin loput kermasta juuston päälle ja ripottelin teelusikallisen kuivaa fariinisokeria. Nostin vuoan airfryerin koriin ja laitoin vekottimen päälle 200 asteessa vartiksi. Sinä aikana leikkasin veriappelsiinien kuoret pois ja hedelmät lohkoihin. Annoksiin nostin kulhon pohjalle paahtuneet juustopalat, hieman kermakastiketta ja appelsiinilohkot. Päälle ripottelin vielä pikkuisen fariinisokeria ja puristin appelsiinien kuorista irtoavaa mehua. Olipa hyvää! Appelsiinit olivat aivan mainio hillojen korvike. Tänä vuonna veriappelsiinit ovat olleet poikkeuksellisen hyviä ja tummanpunaisia. 

5 kommenttia:

  1. Ei ollut hilloja meilläkään. Eikä edes lakkoja. Ei löytynyt edes mistään kaupasta. Oli siis pakko tyytyä lakkahilloon, vaikka pakastelakat olisivat olleet paljon parempia ja raikkaamman makuisia iltapäiväteen Britakakkuleivoksessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä käytän aina tarkoituksella sanaa hilla, ihan kuin sukkiakin kudon, pohjoisen peruja, en puhu lakoista enkä neulomisesta. :)

      Poista
    2. Ai niin, myöskin syön leipäjuustoa, enkä juustoleipää. Tai toki syön juustoleiipiä, mutta se on sitten toinen tarina :D

      Poista
  2. Nam😘Leipäjuusto onkin yksi niistä mitä kaipaan Suomesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on jotenkin niin kivaa suutuntumaltaan, toisaalta moni ei siitä just sen suutuntuman vuoksi tykkää.

      Poista