sunnuntai 20. tammikuuta 2019

French Toast Suzette

Ehdin jo luulla keksineeni uuden aamiaisherkun, mutta mitä vielä. Köyhien ritarien ja crêpes suzetten risteytystä löytyi vaikka mistä, kun hieman googlasi. Aavistuksen harmistuneena en lukenut niitä ohjeita, en edes paljon katsonut kuvia kateellisena, vaan tein kuten itse parhaaksi näin. 

French Toast Suzette


Ritarit

  • 2 kuivahtanutta vehnäsämpylää
  • 1,5 dl maitoa
  • 1 pienin kananmuna
  • yhden appelsiinin kuori raastettuna
  • 1 rkl ruokosokeria
  • voita paistamiseen

Kastike

  • 4 appelsiinia hedelmälohkot fileroituna
  • 1,5 dl appelsiinimehua (fileroiduista appelsiineista valunutta ja rangoista puristettua + yhden kokonaisen appelsiinin mehu)
  • 3 rkl Grand Marnier-likööriä
  • 30 g voita
  • 2 rkl ruokosokeria
  • koristeluun tomusokeria
  • tarjoiluun vaniljajäätelöä
Leikkasin sämpylät viipaleiksi, päätypalat menivät lintulaudalle. Sekoitin kananmunan ja maidon tasaiseksi ja maustoin sen sokerilla ja appelsiinin kuorella. 

Fileroin kolme pientä veriappelsiinia ja yhden tavallisen ja otin talteen kaiken mehun, mitä liikeni. Puristin vielä yhden tavallisen appelsiinin mehun, niin että mehua oli kaikkiaan noin 1,5 dl. Otin hedelmäviipaleet sivuun odottamaan. 

Nostin kaksi pannua liedelle ja molempiin laitoin voita sulataan. Pienemmässä keitin kastikkeen ja suuremmassa paistoin ritarit. Kaadoin pienelle pannulle voihin sokerin ja appelsiinimehun, sekoitin ja jätin kiehumaan.

Kastelin sämpyläviipaleet maustetussa maidossa ja nostin ne pannulle voihin paistumaan. Paistoin ne molemmilta puolilta kauniin värisiksi. 

Kun kastike pienellä pannulla alkoi olla melko sakeaa, sammutin liesituulettimen ja otin käteni pitkävartisen patakintaan. Kaadoin mukaan liköörin ja kallistin pannua sen verran kaasuliekin päällä, että kastike leimahti liekkiin. Kallistelin pannua varovasti sen aikaa, että liekit paloivat loppuun. Kaadoin kastikkeen toisella pannulla olevien ritareiden päälle. 

Lisäsin pannulle vielä appelsiinifileet ja tarjoillessa nostelin lautasille pari ritaria, paljon appelsiinifileitä ja kastiketta. Koristelin vielä tomusokerilla (hitto kun perunajauhopurkki on liian samanlainen, kerran vielä erehdyn) ja nostin lautaselle nokareen vaniljajäätelöä. Olipa pirteää aamiaista, ei ylimakeaa vaan sopivat sitruksista. Lisään postauksen CampaSimpukan ylälaidan Pannukakut ja vohvelit-välilehdelle. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti