lauantai 19. tammikuuta 2019

Pakkaspäivän cocktail - Lillet with club soda

Tänään lauantaina alkoivat minun vapaapäiväni yövuoroputken jälkeen. Olen jopa nukkunut töiden jälkeen, joten voi toivoa, että jaksan valvoa illalla pitempään kuin kahdeksaan. Päivällisen raaka-aineen sulamaan ottaminen vähän (lue:kokonaan) unohtui illalla, joten ruokaa on tiedossa myöhemmin – paljon myöhemmin. Odotellessa on paikallaan pieni drinkki. Tämä kimara sopisi erittäin hyvin kesään, mutta näin talvella se on helpompi kuvata, sillä jääpalat eivät sula heti 18 asteen pakkasessa. Pitää muistaa kesällä sitten ottaa uusinta. Ostimme viime Viron matkalta meille vieraan juoman, Lillet-pullon, lähinnä nimen ja etiketin tähden. Löysin sille paljon drinkkiohjeita ja toteutimme nyt yksinkertaisen juoman.

Lillet French Aperitif

 • 5 cl Lilletiä
 • 5 cl club sodaa
 • jäitä 
 • suikale appelsiinin kuorta
Laita lasiin jäitä ja mittaa päälle Lillet ja club soda, koristele suikalleella appelsiininkuorta. Mukava raikas sitruksiin vivahtava maku. Sellaisenaan Lillet on melkoisen makeaa, ei sitä pelkiltään joisi. 


Lisään postauksen CampaSimpukan ylälaidan CampaKimarat-välilehdelle, jonne kerään kokeilemiamme drinkkivinkkejä.


2 kommenttia:

 1. Lillet on yks meidän vakkariaperitiiveista! Juodaan sitä usein ihan sellaisenaan, mutta silloin sen täytyy olla kyllä tosi kylmää. Toinen meidän ranskalaisista suosikeista on Suze, joka on myös makeaa, mutta myös melkoisen katkeraa ( vai onko adjektiivi tässä tapauksessa kitkerää?). Sitä tuodaan varmasti kevään viininhakureissulta :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä tykkäsin tästä kyllä ja odotan jo kesää, että sen saa oikein pitkäksi drinkiksi ja aurinko paistaa, eikä ole pakkasta. :D

   Poista