sunnuntai 27. tammikuuta 2019

Vähän tiskin suklaamousse


Perhepäivällisen päätökseksi tein meille tuplajälkkärin, veriappelsiinipossetin ja suklaamoussen. Moussen ohjeen otin tästä blogista. Minua kiinnosti kokeilla uutta valmistustapaa, etenkin sen takia, että tiskiä tulisi paljon vähemmän kuin tavallisesti. 

Suklaamousse blenderissä (viisi ihan pientä annosta)

 • 200 g tummia suklaanappeja
 • 0,6 dl kiehuvaa vettä
 • 2,5 dl kermaa
 • 1 kananmuna
 • 0,5 tl vaniljatahnaa
Mittasin suklaanapit (tai levystä pilkottu suklaa) blenderin kannuun. Kaadoin päälle kiehuvan veden ja blenderöin 30 sekuntia. Kaavin nuolijalla kannun reunoille nousseen suklaamassan takaisin pohjalle ja blenderöin vielä 30 sekuntia. Kaavin taas massan pohjalle ja lisäsin mukaan kerman, kananmunan ja vaniljatahnan. Blenderöin (alkaa jo ärsyttää tuo sana, keksikää parempi) 30 sekuntia. Kaavin ja käytin konetta vielä 30 sekuntia. Tässä vaiheessa massa oli jo kuohkeaa moussea. En meinannut uskoa. Käytin blenderiä hieman pitempään kuin lähdeohjeessa. Lusikoin moussen minimaalisen pieniin kulhoihin, noin puolisen desiä/annos. Laitoin kulhot jääkaappiin asettumaan, mutta ne olisi voinut syödä kyllä hetikin, rakenne oli niin hyvä. 

Lisänä oli veriappelsiiniposset samalla ohjeella kuin sitrusposset vuodenvaihteessa, nyt hyydyttäjänä oli vain veriappelsiinimehua. Tein tätäkin aivan pikkuiset annokset, puoli desiä kuhunkin pikkuiseen astiaan. Hieman vadelmapöjyä, muutama vadelma, pensasmustikka ja pikkuiset vadelmamarengit ja annokset olivat valmiit. Mousse oli oikein hyvää ja tosiaan tiskiä tuli vain blenderin kannu ja nuolija. 


10 kommenttia:

 1. No jopas oli sutjakka mousse, tätä pitää testata!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilahduin itsekin siitä, että tämä oli nopea ja sisälsi hyvin vähän vaiheita. :)

   Poista
 2. Suklaamousse jää yleensä tekemättä valtavan tiskimäärän vuoksi ja suklaamoussejauheesta vispattu maistuu teolliselta. Mutta tätä reseptiä voisi kokeilla. Mahtaisikohan valkosuklaasta tulla hyvä mousse?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miksipä ei? Sen kanssa tietty on makeus vähän eri juttu, kun valkosuklaa on aina makeampaa.

   Poista
 3. Tämä niiin lähtee testiin! Rakastan suklaamoussea, mutta se tiskivuori...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä tein vielä niin pienen määrän, että sai vähän kaapia kannun reunoja, mutta isommalla määrällä varmaan vielä paremmin vaahtoutuu. Ja tosiaan oli oikein toimiva ohje!

   Poista
 4. Oho, onpas kätevä ohje. Testiin menee. :)

  VastaaPoista
 5. Mulla ei ole blenderiä, taidan ottaa riskin ja kokeilla vanhalla yleiskoneella, joka on kyllä aika tehokas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainesten määrän on ehkä syytä olla suurempi kuin tässä, ettei suklaa vain räisky kulhon reunoille. Blenderin kannu on yleensä haljaisijaltaan niin paljon pienempi, että tämä pieni annoskin onnistui. Kerro, jos kokeilut ja toimi! :D

   Poista