torstai 11. elokuuta 2011

Belgialaista oIutta jyrkimmissä mutkissa


Tällä viikolla sen lisäksi, että koulut alkavat ja työläisillä kesäloma vetelee viimeisiään, olemme järjestelleet viikonlopulla vietettävää perhejuhlaa. Keittiössä on kyllä puuhailtu, mutta postaukseen asti valmista ei vielä oikein ole, monta eri vaiheissa olevaa tarjottavaa on jääkaapeissa ja pakastimissa.

Pyöräilymaailman tämän hetken kiinnostavinta tapahtumaa, Eneco Touria emme ole ehtineet seurata kuin hieman illan hämyssä tallenteilta, mutta nyt televisio oli taustalla auki ja saimme tietää, että juuri hetki sitten belgialainen Philippe Gilbert polki tämänpäiväisen Belgiassa ajetun mäkisen etapin voittoon ja nousi kokonaiskilpailun johtoon.

Kiireisen päivän illassa on mukava avata jokunen pullo olutta ja maistella niitä porukalla. Eneco Tourin kunniaksi laseissa on belgialaisia oluita omista laseistaan. Mietimme samalla, mitä belgialaisia tai hollantilaisia (kisaa ajetaan myös Hollannissa) ruokatuotteita suomalaisista kaupoista voi ostaa. Mieleemme tuli lähinnä juustoja ja näitä oluita. Emme myöskään muistaneet äkkituuminnalla mitään kyseisten maiden ruokalajeja, ainakaan sellaisia, joita meillä olisi tapana tehdä. Tosin ranskalaisia perunoita tuli vastikään tehtyä ja nehän ovat belgialaisten mukaan ehdottomasti heidän keksintöään.

Reilun viikon päässä häämöttävä La Vuelta askarruttaa jo kokkailevan mieltä. Mitenhän siitä selvitään? Ruokahaasteemme kolmesta maasta Espanja on ylivoimasesti vierain. Sattumoisin Lidlissä on juuri Espanja-viikko enemmän kuin sopivasti, joten tankkasin tänään jääkaappiin manchegoa, chorizoa ja oliiviöljyä. Yritin painaa mieleeni valmisruokien nimiä, jotta voin etsiä ohjeita niiden valmistamiseen kotioloissa.

6 kommenttia:

 1. Molemmissa maissa olemme saaneet herkullisia ruokia sekä viime kesänä että touko-kesäkuun ajomatkoilla Ranskaan.

  Hollantilaisia vihanneksia on kaupoissa paljonkin, juustothan olitkin jo maininnut.

  Belgiassa ranskalaisten pottujen kavereita ovat ehdottomasti pulleat sinisimpukat. Ainakin Belgian ranskankielisellä alueella ruoka on tärkeää ja hyvää. Hämmästyttävin asia on suklaan ja strösseleiden syöminen aamupalalla: valkoisen leivän väliin tanko suklaata tai Nutellaa ja strösseliä, nam, nam...
  Keväällä sesonkiherkkua oli tietenkin tuore parsa.
  Toukokuun ruoka- ja pyöräjuttuja Belgiasta:

  1. perinneparsaa

  2 suklaa-aamu

  3 huippuravintola.

  VastaaPoista
 2. luimupupu: niin tietysti, vihanneksistahan iso osa juuri tuleekin Hollannista. Nutella ja strösselit aamiaisella, kuulostaa eksottiiselta:))

  VastaaPoista
 3. Belgiasta tulee ensimmäisenä mieleen suklaat. Oijoi... Hollannista sitten tuote, joka ei ole julkaisukelpoinen - enkä nyt puhu tulppaaneista. :D

  Onkos Hollandaise-kastikeklassikko oikeasti hollantilainen?

  VastaaPoista
 4. Saima: En kyllä tiedä tuosta Hollandaisesta, enkä ole sitä koskaan tohtinut kokeilla tehdäkään :)

  VastaaPoista
 5. Hollannin ruokakulttuurista ei minullakaan tule mieleen muuta kuin juusto ja belgiasta nuo simpukat ja potut.

  Espanjaa ennakoiden ehdotan, että teet tortilla espanolaa. Se ei ole ollenkaan vaikeatekoinen, mutta on tosi hyvää.

  Kiva seurata tätä teidän maailmanmatkailua kotisohvalla / pyöränkyydissä!

  VastaaPoista
 6. Kotiharmi: kiitos ehdotuksesta, minua vähän tutisuttaa, miten tulen Espanjasta selviämään:)

  VastaaPoista