tiistai 23. elokuuta 2011

Rosario Chorizo con Pimientos Asados y Fundador

Tänään katselimme pyöräilyä sekä Coloradosta että Espanjasta. Rapakon takana ajettiin prologina  henkilökohtainen aika-ajo ja oli mukava kuulla suosikkipyöräilijöistä ja katsella tutunnäköisiä maisemia. Espanjassa ajettiin Bazasta Sierra Nevadaan, matkaa kertyi 170,2 km. Ikäväksemme kuulimme, että Mark Cavendish keskeytti Vueltan. Vastapainoksi iloisena uutisena saimme tietää, että Alexandre Vinokourov alkaa olla kunnossa Tourilla sattuneen ulosajon jälkeen ja kenties palaa vielä kilpailemaan ainakin kerran. Päivän etapin voitti Daniel Moreno ja Chris Sörensen sinnitteli toiseksi. Kokonaiskilpailua johtaa Sylvain Chavanel ja tämän päivän voittaja Moreno on toisena.

Päivän espanjalaiseksi ruoaksi valitsin paistettua chorizoa ja paprikaa. Paprika paahdetaan kaasuliekin yllä, kuulema se onnistuu myös uunissa grillivastuksen alla. En ole koskaan aikaisemmin paahtanut paprikaa millään tavalla, ulkona kaasugrillin sivupolttimon äärellä aloitin kokeiluni. Laitoin pitkän metallivartaan paprikan läpi ja pitelin paprikaa kaasuliekin päällä kunnes se oli kauttaaltaan musta. Varras kuumeni reippaasti, joten patakinnas oli paikallaan. Annoin paprikan jäähtyä hetken aikaa ja kaavin sitten mustaksi paahtuneen kuoren pois, samoin irrotin kannan ja siemenet. Halkaisin paprikan kahtia, jotta saisin kaikki siemenet ja kuorenpalat pois. Lorautin pannulle hieman oliiviöljyä ja paistoin paprikan puolikkaita muutaman minuutin ja nostin ne lautaselle jäähtymään. Ripautin päälle vähän suolaa ja lusikallisen oliiviöljyä. Peitin lautasen kelmulla ja siirsin lautasen jääkaappiin marinoitumaan. (jälkihuomautus: lautanen ei juuri ehtinyt marinoitua kahdessa tunnissa, mutta paprika kyllä aika kivasti)

Myöhemmin leikkasin chorizoa parin sentin palasiin. Leikkasin myös marinoidut paprikat suikaleiksi. Siirryin jälleen ulos paistotoimiin, sillä ohjeessa puhuttiin käryävän kuumasta pannusta ja liekittämisestä. Kuumensin pannun kuumaksi ja lorottelin sille sen verran oliiviöljyä, että pannun pohja peittyi reilusti. Kumosin chorizopalat pannulle ja paistelin niitä hetkisen, niin että ne saivat kauniin värin ja pannulla oleva öljy alkoi värjääntyä chorizosta irtoavasta punaisesta väristä. Lisäsin pannulle paprikasuikaleet ja paistoin niitä puolisen minuuttia. Ripottelin päälle sileälehtistä persiljaa silppuna ja kaadoin pannun reunalle puolisen desilitraa konjakkia (espanjalaisen brandyn puuttuessa). Annoin konjakin hieman kuumentua ja koukkasin sitten pannua kaasuliekille sen verran, että sain konjakin leimahtamaan. Nautimme kuuman herkun kylmän oluen, vaalean leivän ja aiolin kera. 2 kommenttia:

  1. Pannu näyttää tutulta. Mulla on pari lisää, ei kokoisia, niillä ei ole ollut paljon käyttöä, kun eivät ole ihan tasaisia pohjasta, sopisivat varmaan paremmin kaasulle. Olisko käyttöä?

    VastaaPoista
  2. Maria: Kyllä vaan! Kaasulla niitä voi hyvin käyttää, ovat sieltä yhdestä ravintolan konkurssipesästä peräisin:) Käytän niitä usein, niissä on sellainen tukeva tunnelma!

    VastaaPoista