keskiviikko 9. toukokuuta 2012

Giro-humusta Kööpenhaminan kautta kotiin


Kun Giro siirtyi Italiaan, meillä oli vielä yksi päivä aikaa tutustua Kööpenhaminaan. Tällä kertaa oli oikea arkipäivä ja sen kyllä huomasi liikenteessä. Kun ylitimme Ison-Beltin sillan, riemastuimme, että ilman muuta menemme espanjalaisen työntekijän luukulle maksamaan, mutta ei siellä ollutkaan kukaan Manuel vaan joku ihan paikallinen Rasmus tai Kalle. 

Nautimme lounasta Skipperkroen-ravintolassa Nyhavn-alueella. Valitsimme kalapainotteiset annokset, joista ei hetken kuluttua ollut muruakaan jäljellä, kaikki maistui mainiolle ja oli mukava istua vilttiin kääriytyneenä, infrapunalämmittimien alla aurinkoiselle kadulle järjestetyissä pöydissä. Kammenpyörittäjä oli minua rohkeampi ja otti kuvankin annoksistamme. 
 
Kävimme suuressa Magasin-tavaratalossa, etenkin sen keittiötavara- ja ruokaosastoilla. Jotain tärkeää tarttui mukaankin. Muunmuassa puolen kilon tanskalainen suolapussi kuului ostoksiin, se pääsi osallistumaan lentoasemalla turvatarkastuksen koulutustilaisuuteen. Ilmeisesti suolaköntti yhdessä pienen kiemuraisen kamerajalustan vieressä näytti laukussani sen verran kiinnostavalta, että ne pääsivät erikoiskohteluna kahdestaan läpivalaisuun ja koko koulutusporukka tuli niitä katsomaan.

Kotiinpaluun jälkeen ajatukset ovat vielä reissussa, laukkuja puretaan, pyykkiä pestään, kuvia ladataan ja tuliaisia sijoitellaan kaappeihin. Kaiken puuhailun taustalla laulaa tallenteelta Eurosportin lähetys etapeilta. Peter Selin kuului mainitsevan Campasimpukan, mikä tietysti ilahduttaa mieliämme kovasti!

Nyt on aika ja aikaa paneutua Hävikistä herkuksi-tempaukseen ja samaan aikaa kokkailla italialaista ruokaa Giron kilpailupäivinä. Eilen kisassa oli lepopäivä, joka varmasti kului kisasirkuksen siirtämiseen Tanskasta Italiaan. Tänään ajetaan joukkueaika-ajo Veronassa. 

9 kommenttia:

 1. Hurmaava tuo ensimmäinen kuva :D

  VastaaPoista
 2. Tervetuloa takaisin kotiin!

  Olikohan tuossa käynyt se perinteinen? Punainen sukka eksynyt valkoisten pyykkien sekaan. Viitaten ekaan kuvaan. :)

  VastaaPoista
 3. pinea: Kiitos, noita erilaisia koristeluja Giron sävyyn oli paljon nähtävillä. Eräs rengasliikekin oli täsmälleen oikean pinkki, näytti ihan just maalatulta:)

  Riikka: Kiitos! Saattaa olla:)

  VastaaPoista
 4. Tervetuloa takaisin! Mainio tuo pyykkikuva. Oli kamera ja kuvaaja oikealla hetkellä liikkeellä.

  VastaaPoista
 5. jokihaka: Kiitti! Kammenpyörittäjällä on usein silmää asioille, joita minä en edes huomaa.

  VastaaPoista
 6. Repesin tuosta Manuelista. Sitä on peppujen ja reisien lisäksi kuvattu komeaa ja kiiltävää Bianchi-rivistöäkin ;).

  VastaaPoista
 7. luimupupu: Joissakin kylteissä luki manual, joissakin Manuel, ehdottomasti piti kuvata sopiva kyltti:)

  VastaaPoista
 8. Vai aiheutettiin sitä vielä kotimatkalla tullissa hämmennystä suolasäkin kanssa:) Mahtavia on olleet nämä sinun matkaraporttisi:)

  VastaaPoista
 9. Ankerias: Näin tuli tehtyä, oli muutenkin aikamoisen tarkka turvatarkastus, mutta sehän on vain hyvä juttu:)

  VastaaPoista