tiistai 29. toukokuuta 2012

Strömsö tarttuu


Kammenpyörittäjä oli mukana Retrokilpurit-ajossa Vaasassa ja olikin kuulema oikein mukava tapahtuma, jolle toivoisi jatkoa ensi vuonnakin. Mukana oli yli 50 osanottajaa erilaisin vanhoin polkupyörin. Sää suosi tapahtumaa, eikä nakannut vettä niskaan, joskaan ei tullut hikikään. Reitti oli mukavasti suunniteltu ja taukoja oli sopivasti. 

Yksi taukopaikoista oli tuo rannikkoruotsalainen unelmamaailma, Strömsö jossa askarrellaan, virkataan ja tehdään ruokaa aina leveästi hymyillen. Ilmeisesti jopa hiljaisella pihapiirillä on voimakas vaikutus, sillä tänään Kammenpyörittäjä askaroi vanhasta pyöräilykypärästäni jotain uutta. Kypärä on ostettu niin kauan sitten, etten edes muista koska. Se on ihan ehjä, eikä ole kovin paljon kokenut säitä (lue:olen pyöräillyt nolon vähän viime vuosina enkä koskaan paljon), kolhuista nyt puhumattakaan. On kuitenkin totta, ettei antiikkipotta suojaa niin hyvin kuin uusi. Kypärä tulisi aika-ajoin uusia, vaikkei se kohtaisikaan mitään täräystä. Muutamia vuosia sitten Kammenpyörittäjä otti osuman autosta ja kieri pitkin tietä, hyvä kypärä pysyi ehjänä ja pää sen sisällä myös. Hyvin palvellut kypärä pääsi eläkkeelle autotallin seinälle yhdessä sairaalarannekkeen kanssa. Muistuttavat siellä siitä, että pää on suojattava, jotta on mahdollista päästä sairaalasta kotiin. Nyt minulle tilattiin uusi kypärä, jota odotellessa voin suunnitella mittavia pyöräretkiä ja haaveilla meneväni ainakin kerran kesässä pyörällä töihin.

Campakeittiön ollessa pienellä tauolla yhdessä ammattipyöräilyn seuraamisen kanssa, Kammenpyörittäjä ehdotti, että jatkaisimme hävikin vähentämistä hieman uudelta kantilta. Roskiksemme on täyttynyt hävikistä herkuksi-kuukauden aikana ihan tavalliseen tahtiin, piti jopa himmata hieman, pakata roskia fiksummin, että tyhjennysväli riittäisi. Jottei ehjä pyöräilykypärä ainakaan vielä päätyisi roskalaatikkoon, Kammenpyörittäjä kehitti sille uuden työn. Siitä tuli amppeli laventelille. Tavallisen amppeliruukun muovinen koukkukiinnike istui kypärän ilmanreikiin mainiosti ja remmit sai sommiteltua niin, etteivät ne vie tilaa multaosasta. Kypärän pohjalle laitettiin läpäisevää kangasta estämään multaa valumasta liiaksi pois, mutta päästämään liiat vedet lävitse. Pikkuisen multaa pohjalle, kasvitarhalta ostettu tuuhea laventeli uuteen amppeliin ja vähän multaa lisää ympärille. Hävikistä herkuksi-teeman herkkupuoli ei tässä toteudu, mutta roskis kiittää!

13 kommenttia:

 1. Vau, tuo on hieno! Ja luulisin että pysyy keväällä lämpimänä, ja kesällä viilempänä kuin ruukut ;)

  VastaaPoista
 2. sauvajyvänen: Joo, styroksi lämmittää kyllä:)

  VastaaPoista
 3. Laventeli pyöräilykypärässä on kyllä niin Campasimpukkaa kuin voi olla:) Onneksi Kammenpyörittelijälle ei käynyt pahasti sen auton kanssa. Pitäisiköhän mun jäärän viimein kanssa hankkia pyöräilykypärä, niin olisi kaali paremmin turvassa.

  VastaaPoista
 4. *reps*.. ihan mahtava :) Tuohan on ihan nenä päähän tuommosten pyöräilyjuttujen harrastajille ;)

  VastaaPoista
 5. Ankerias, ihan ehdottomasti. Minä olen ollut siinä luulossa että yksikään fiksu ihminen ei aja pyörällä ilman kypärää...

  VastaaPoista
 6. Yaelian: Kiitos, hupsuhan tuo on, mutta hupsuutta mahtuu maailmaan:)

  Ankerias: Kyllä kypärä kannattaa hankkia JA pitää päässään, kun ajelee:)

  Mausteinen Manteli: Joo, tämä on tietysti myös säästökysymys, ei tartte yhtä kukkapurkkia ostaa:)

  VastaaPoista
 7. En sano mitään.
  Mut ymmärrettääs kuitenkin väärin! ;D

  (Noitahan vois kätkeä myös luontoon, fasaaninpesiksi...)

  VastaaPoista
 8. Heh, tuo kilpailee tasaväkisesti äitini kurpitsaruukun, vanhan vihreä vessanpöntön kanssa :).

  Lempiaiheeni: kunpa ihmiset tajuaisivat, että kypärän pitää olla soikein päässä ja se pitää uusia muutaman vuoden väliajoin, aktiivisesti ajavilla Suomen oloissa 3-4 vuotta lienee hyvä, vähemmän auringolle altistuville ruukuille vähän lisäaikaa. Kolhun saanut kypärä pitää tietenkin päivittää vaikka siinä ei näkyisi mitään, se on työnsä tehnyt.

  VastaaPoista
 9. Hieno amppeli! Strömsössä on muuten avoimet ovet joskus syyskuun alkupuolella. Sinne vaan lisää inspiraatiota hakemaan :).

  VastaaPoista
 10. Nanna: Olisit sanonut vaan, on niin hauska ymmärtää väärin :D

  luimupupu: Uusi kypäräni tulee olemaan NIIN kaunis! Tulisi jo! Mietin, että uskaltaisinko joskus lähteä lukkopolkimilla liikkeelle, olen ajanut niillä vain sisällä trainerilla, kun nilkan katkeamisen jälkeen piti kuntouttaa. Siinä ei ollut paljon kaatumisen vaaraa, vähän tosin siinäkin:))

  Marja: Olisi kiva käydä Strömsössä, tiedä mikä askarteluvirus sieltä tarttuisikaan!

  VastaaPoista
 11. Rohkeasti vai lukkopolkimilla ajamaan. Jalan irrottamista kannattaa harjoitella riittävästi hiljaisilla teillä, niin se onnistuu liikenteessä sitten sujuvasti. Kyllähän niiden kanssa on lähes jokainen alkuvaiheessa maahan tutustunut, itse jyrkässä ylämäessä liian isolla vaihteella, moni kotipihaan tullessa ja pysähtyessä.

  VastaaPoista
 12. luimupupu: juu näin olen kuullut tai joskus nähnytkin:)

  VastaaPoista