tiistai 1. tammikuuta 2013

Onkohan tämä nyt ihan järkevää?


Olen tehnyt elämässäni yhden uudenvuoden lupauksen, jonka olen pystynyt pitämään ja se tapahtui vuonna 1990. Lupasin etten koskaan mene enää aerobic-tunnille ja se on pitänyt, itseasiassa aivan helposti. Kuhmut ja mustelmat jumppasalin tolppiin törmäilyistä ja itsetunnon kariseminen rytmitajun puutteeseen ovat kaikki parantuneet vuosikymmenien kuluessa. Rytmitaju ei ole kyllä tainnut siitä parantua. 

Campasimpukan alkuperäinen idea on kokata ammattipyöräilyn suurten ympäriajojen kohdemaiden teemaruokaa ja kahtena vuonna olemme jo kokanneet niin italialaista, ranskalaista kuin espanjalaistakin ruokaa. Näin aiomme Kammenpyörittäjän kanssa jatkaa edelleenkin. Vuodessa on kuitenkin monta kuukautta, jolloin pyöräilyn saralla on pienempien tapahtumien aikaa, tai ei tapahdu juuri mitään. Viime vuonna keväällä kokkasimme blogiyhteisössä innolla hävikistä herkuksi-teemalla ja se jatkuu edelleen. Kesällä moni meistä teki ruokia Julia Childin satavuotissynttereiden kunniaksi ja monia muitakin teemoja on tullut ja mennyt. Nyt tuntuu siltä, että kolmannen bloggausvuoden alun lähestyessä Campasimpukka kaipaa vähän lisää haastetta! 

Olen monta kertaa miettinyt sitä, että minulla on aivan liikaa keittokirjoja, ainakin siihen nähden miten vähän olen kokannut niistä. Niinpä kehittelin itselleni haasteen valita kaikkien keittokirjojeni joukosta neljä kirjaa ja kokata niistä jokaisesta vähintään yhden ruoan kuukaudessa tämän vuoden ajan  ja blogata sen. Kirjat saisivat olla mahdollisimman koskemattomia, kenties vielä jopa kääreissään. Vuoden lopussa arkistoissani on määrä olla vähintään 12 kokeilua jokaisesta kirjasta. 

Tutkailin keittokirjapinojani ja hyllyrivejäni ja päädyin näihin neljään kirjaan: 
Rachel Allen: Rachel's Food for Living
Jamie Oliver: Jamie's Great Britain
Hugh Fearnley-Whittingstall: River Cottage Every Day

Kun postaan ensimmäistä kertaa näistä kirjoista, kerron hieman kyseisestä henkilöstä ja miksi hänen kirjansa on päätynyt minun hyllyyni tai keittokirjakinokseeni. Mitä luulette, kuinka Campan käy? Onko tämä klassinen tapaus, että kun on lusikalla annettu, ei voi kauhalla vaatia, vai juuri toisinpäin? 

26 kommenttia:

 1. Voi miten ihana idea ja miten ihanat kirjat! Helposti onnistuu, minä ainakin luotan siihen :)

  Minä olen kokannut alimmasta kirjasta kymmeniä ja taas kymmeniä ruokia, ja aina on ollut takuuhyvää (ja helppoa). Jamietakin olen kokannut muutaman reseptin, ja sekin ollut ihan ok. Mielenkiinnolla odotan mihin resepteihin päädyt vuoden mittaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän brittipainotteinen tämä kirjaotokseni:D Koitan kehitellä kullekin kirjalle oman arkiston, jos osaan. Kiitos meilistä, just tulin sitä lukemasta! Hyvää uutta vuotta, ystävä!!

   Poista
  2. Ja sinun suosituksestasihan minä tuon Hugh´n kirjan valitsinkin! :)

   Poista
  3. Ja sinun vinkistä minä alun alkaen River Cottageen tutustuin :)

   Poista
  4. Niinpäinkö se alunperin oli? :D

   Poista
 2. Hieno idea ja hyvää tuosta seuraa!
  En ole yhtään noista kirjoista itse lukenut, mutta nythän ei tarvitse kun voin napata parhaat palat täältä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos luottamuksesta, Jokihaka! Tuossa tuo pino on nyt nenän alla, pitäisi alkaa pläräämään:D

   Poista
 3. Hyvä uuden vuoden lupaus ja haaste!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, katsotaan olenko helmikuussa hätää kärsimässä :D

   Poista
 4. Hyvä lupaus ja haaste - en kerro miehelle, pistäisi minut tekemään saman ennen kuin saan luvan ostaa yhtään uutta keittokirjaa... ;-)

  Tuosta Kitchen-kirjasta vinkkinä Meksikolainen lasagne, tosi hyvää ! On muuten myös kaikkein suosituin sivu blogissani eli en ole ainoa, joka siihen on tykästynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä hyvä ihminen kerro mitään, mistä voisit joutua edesvastuuseen:D Meillä oli joskus sellainen sopimus, ettei uusia keittokirjoja osteta, mutta se on päässyt jotenkin kummasti unohtumaan... Tämä on nyt semmoisen yritys jotenkin paikata tilannetta :) Kiitti Nigella-vinkistä!

   Poista
 5. Can't wait!

  Ja hyvin käy, luultavasti parantelet vielä muutamaa reseptiä, ja jos jostakin kirjasta sattuu valinnaksi sellainen ei niin strömsö resepti, niin sä kuitenkin teet siitä hulvattoman postauksen. This is my strong belief!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nanna, on hyvä että teitä muutamia luottavaisia löytyy, itselläni alkoi jo hirvittää, noin kolme minuuttia älynväläykseni jälkeen! :D

   Poista
 6. Minulla on hyllyt täynnä keittokirjoja,muttei yksikään noista,joten jään sitten odottelemaan sinun kokkauksiasi niistä.Ja muuten,oletko kokeillut sitä pitkää pippuria ja berberea?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tässä yhden kirjoista jo perannut ja merkinnyt kivoimmat ohjeet, huomenissa touhuun :) Pitkiä pippureita säästä uutta ras-el-hanout-satsia varten, mutta berbereä olen varovasti käyttänyt lammasta maustamaan, kiitos vielä niistä!

   Poista
 7. Tätä jään odottamaan! Itselläni on keittokirjoja vinot pinot sekä luettuja että lukemattomia, ne on vaan niin kivoja keräiltäviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä, tuntuu ettei voi olla tarpeeksi keittokirjoja! Mutta olisi tosiaan kiva, että niitä myös käyttäisi... Katsotaan, mitä tästä tulee!

   Poista
 8. Jumppakammosta olemme tainneet keskustella ennenkin - rytmitaju, mitä se on?
  Seuraan innolla kirjakokkausprojektia, mitään noista kirjoista ei löydy luimupupulan khömmmm, jonkinkokoisesta, monikielisestä keittokirjahyllyköstä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös teillä ollut jossain postauksessa kuva keittokirjahyllystä? Muistelen, että sinä oli melko monta opusta :D

   Poista
  2. 2 kertaa joo...

   Poista
 9. Puistatus, aerobic - ehdottoman loistava päätös! Samoin kuin keittokirjojen määrätietoinen hyödyntäminen, sitä vartenhan ne on. Mua kiinnostaa etenkin tuo River Cottage, aloita vaikka sillä...? ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidan olla aakkostietoinen, minulla on Rachelin kirja plärättynä. Huomenna on vapaapäivä yhden päivän työputken (sellaisista minä tykkään) jälkeen, joten pääsen aloittamaan!

   Poista
 10. Tässä jos missä on järkeä! Ja järjestä kannattaa pitää kiinni niin kauan kuin sitä on (nimittäin isäpappani tänään juuri harmitteli, kun järkirukka alkaa heiketä :) ). Minä olen yrittänyt toteuttaa keittokirjojen läpikäymistä sillä idealla, että Armastus on merkkaillut toivereseptejä. Välillä toiveet ovat toteutuneetkin, välillä koko homma unohtuu. Merkkejä on nimittäin aika paljon ja aika monessa kirjassa :) Jäädäänpä odottelemaan tulevia herkkujasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä, ettei ajatukseni vaikuta aivan pöllömmältä :) Minä tarvin juuri kurinalaisuutta ja sitä, että kerron aikeistani jollekin, vaikka vain näin internetissä nyt alkajaisiksi, siitä tulee painetta suoriutua ja minähän olen parhaimmillani, kun on vähän pakko :D

   Poista
 11. Melkoisen haastava haaste, mutta jos joku siinä onnistuu, niin Campasimpukka. Jatkuuhan ympäriajot kuitnekin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä jatkuu, alkuperäisideaa ei hylätä, pitää vaan keksiä muutakin puuhaa, ettei aivan laiskistu :) Kiva nähdä sinuakin taas linjoilla!

   Poista