lauantai 4. toukokuuta 2013

Mustaherukkaista semifreddoa Giron aloituspäivänä


Tänään, Giron aloituspäivänä minulle meinaa iskeä flussa, enkä ole kaikkein parhaimmillani keittiöpuuhiin. Löysin kuitenkin foodgakweriin tekemästäni Italia-kansiosta helpolta kuulostavan semifreddon ohjeen Bron Marshall-sivuilta. Tein sen heti aamiaisen jälkeen pakastimeen jähmettymään, siltä varalta, että tauti todellakin iskisi ja minun olisi vetäydyttävä vuoteeseen vakituisemminkin. 
 • 5 keltuaista
 • 2,5 dl mustaherukoita
 • 1 tl vaniljauutetta
 • 3 rkl sokeria
 • 3,3 dl kermaa (määrä purkin pakkauskoon vuoksi)
Erottelin keltuaiset yleiskoneen kulhoon ja lisäsin sinne vaniljauutteen. Annoin koneen vatkata keltuaisia useita minuutteja niin, että siitä muodostui hennon vaaleankeltaista vaahtoa. Sulatin mustaherukkojan hieman mikrossa ja painelin niitä vähän lusikalla, niin että marjojen rakenne meni rikki. Vatkasin kylmän kerman pehmeäksi vaahdoksi. Lisäsin marjat keltuaisvaahtoon lusikallinen kerrallaan, jätin reilun lusikallisen lopuksi lisättäväksi. Makeutin seoksen sokerilla. Yhdistin marjavaahdon ja kermavaahdon nuolijalla sekoittaen ja kumosin massan lasiseen pitkulaiseen vuokaan. Ripottelin viimeiset marjat massan pinnalle ja piirtelin puisella varrastikulla kuvioita massan pintaan. Peitin vuoan tuorekelmulla ja valtuutin Kammenpyörittäjän sijoittamaan vuoan pakastimeen vatupassilleen suoraan. Annoin vuoan olla pakastimessa päivällisen jälkeiseen aikaan asti, noin 5 tuntia. Otin jäätelökauhalla semifreddosta semipalloja ja nautimme jälkiruoan kahvin kanssa hyvillä mielin.

Giron ensimmäinen etappi ajettiin Napolin ympäristössä. Näytti olevan hieman viime vuotista aloitusta lämpimämpää! Monia kolareita, nahkan rullautumista ja tyypillistä hermostuneisuutta oli ilmassa. Etapin voittoon ylsi kirimiehistä suosikkini, Mark Cavendish OPQ-tallista. Minä taidan huomenna viihtyä tavallistakin enemmän sohvan nurkassa nuhanenääni parannellen. 

4 kommenttia:

 1. Pikaista paranemista! Me katsoimme kisasta vain loppukirin Euro2:n jälkilähetyksestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kyllä tämä tästä. Juuri sillä rajalla, että taittuuko pahemmaksi vai meneekö ohi. Oli jännä ja hyvä alku kisalle! :D Tänään sitten joukkueaika-ajo.

   Poista
 2. Ihanan näköistä. Semifreddossa on ihan oma erityinen viehätyksensä. Ja pikaista paranemista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, koitetaan tässä tankata inkiväärijuomaa tänään:) Tuo semifreddo on kyllä kiva, sen rakenne, samaan aikaan pikkuisen kiteinen ja silti pehmeä. Ja kerrankin tuli tarpeeksi käänteismakeaa, minulla on tapana ylisokeroida tällaiset.

   Poista