sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Mansikoita ja mascarponevaahtoa


Tänään on ollut pyöränkokoamispäivä, Pinarelloni alkaa olla loppusuoralla. Osallistuin itse työhön makoilemalla maahan asetetulla isolla pahvilla. Kammenpyörittäjä vältti pahvilla sen, että pieniä osia putoilee nurmikolle. Hyvin siihen minäkin mahduin paistattelemaan. 

Äitienpäivän päivälliseksi söimme pihvit ja jättimäiset grillatut tomaatit. Ateriassa ei ollut mitään italialaista, ellei oteta lukuun bruschetta-maustetta, jolla maustoin tomaatit. Jälkiruoassakin on italialaisuutta vain vähän, yhden mascarponepurkin verran. Sain vinkin tähän nopeaan jälkiruokaan Minnalta Ja kaikkea muuta-blogista. 

Pilkoin rasiallisen hieman mauttomia isoja mansikoita ja maustoin ne sokerilla ja sitruunamehulla. Annoin niiden mehustua jääkaapissa muun kokkaamisen ajan. Vatkasin ensin mascarponen tasaiseksi ja    kerman pehmeäksi vaahdoksi. Sekoitin vaahdot yhteen ja makeutin sen pienellä määrällä sokeria ja sitruunamehulla. 

Jälkiruokavatsojen ilmoitettua olemassaolostaan lusikoin kuppeihin vaahtoa ja päälle mansikoita. Kasvihuoneesta hain muutaman mintunlehden koristeeksi. Giron yhdeksäs etappi ajetaan runsaassa vesisateessa. Huomenna on vuorossa ensimmäinen lepopäivä, joka varmasti onkin jo ajajille tarpeen. 

Fiesolen teatteri

12 kommenttia:

 1. Minttua ja mascarponea on vissiin ollut aika monessa keittiössä tänä viikonloppuna. Niin meilläkin :D

  VastaaPoista
 2. Odotan innolla Pinarello-kuvia! Selinit löytyivät sentään Playerista, piti kikkailla VPN:llä Suomen verkkoon, muuten näkyy vain paikallisesta Eurosportista potkupalloa.

  VastaaPoista
 3. Pyöräily- ei ruokakommentti: onko jotain patenttikeinoa ruosteen poistamiseksi pienehköistä osista ? Oletko ikinä liottanut niitä sitruunahapossa ? Ennenvanhaiset sankarit "keittivät ketjut öljyssä", miksi ja millaisessa - tuskin vanhassa munkkirasvassa.

  (Soveltaisin tätä venepukin pultteihin, jotka nyt irtosivat irroitusöljyllä mutta pitäisi laittaa takaisin syksyllä.)

  Elena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun pitää myöntää, ettei ole kyllä tullut tehtyä tuollaisia hommia eikä Kammenpyörittäjä ole tässä nyt saatavilla. Pitää kysyä, kun nähdään jyrkimmissä kurveissa :)

   Poista
 4. Mukava, että maistui teilläkin :-)

  VastaaPoista
 5. Kiva jälkiruoka, meillä arvostetaan helppoa ja hyvää :) mansikat houkuttelevat kovastikin tähän aikaan vuodesta mutta maussa on tosiaan vielä toivomisen varaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Ulkonäkö houkuttaa, mutta maku on pettymys, vaikka sen tietääkin etukäteen. Voi sitä autuutta, kun kesän ensimmäiset maistuvat mansikat on saatavilla!

   Poista
 6. Voi Giro sentään! Minäkin odottelen, että milloin se oma Bianchi puhdistuisi ja rakentuisi yhteen kappaleeseen, että pääsisi pitkästä aikaa testaamaan, että miten lujaa se kulkikaan. Mascarpone on kyllä valtavan hieno asia myös.

  VastaaPoista