sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Joukkueaika-ajoa ja appelsiinisalaattia


Nyt minulle voisi tarjota vaikka Gyprocia ja uskoisin, että varmaankin tämä maistuu hyvältä. Ei siis ole makuaistia ja harvinaista kyllä, nälkäkään. Perhe sai syödä tähdenlentoja ja askartelin nopean appelsiinisalaatin itselleni ja lisäkkeeksi toisille tuomaan värillään hieman iloa. Niin sain menemään hieman ehtoopuolelle kallistuvat sitrushedelmätkin ja Italia-teeman toteutettua. 

Löysin ohjeen värikkääseen salaattiin The Tasteful Life-sivulta. Kuvan salaatti näytti niin herkulliselta, että sitä oli kokeiltava. Insalata di Arance siis päivän pikaisena Italia-panostuksena. 
 • 3 appelsiinia
 • 1 pieni punasipuli
 • jotain yrttiä (meiltä lähti sisäyrtit ulos juuri ja kävin sateessa nappaamassa jotain)
 • suolaa ja pippuria
 • oliiviöljyä
Leikkasin appelsiineista hatut kummaltakin navalta ja veistelin ne hedelmälihaa myöten kuorettomiksi. Viipaloin hedelmät muutaman millin kiekoiksi. Asettelin appelsiinikiekot lautaselle ja ripottelin päälle ohuiksi renkaiksi leikatun punasipulin, muutama suolakiteen ja pari pyöräytystä pippuria. Viimeistelin annoksen oliiviöljypirskeillä. Salaatti sai maustua jääkaapissa tunnin verran ja sen syömisestä tuli ainakin iloisemmalle mielelle, jos ei vielä ihan terveeksi.

Giron toinen etappi ajetaan joukkueaika-ajona Ischian saarella 17,4 km mittaisena. Vaikka muuten aika-ajot ovat hieman tylsiä etappeja, ne näin kisan alussa toimivat mukavasti joukkueiden esittelynä ja kilpailuasutkin tulevat tutuiksi.

oululaista osaamista

6 kommenttia:

 1. Iloisen pirteä salaatti.
  Pikasta paranemista niin pääset polkemaan! Inkiväärijuoma ja nenäkannu apuun, kyllä se siitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, heräsin jo yöunilta, ei ollut ihan viisas juttu mennä seitsemältä nukkumaan:O Nyt tulin katsomaan vielä vähän snookeria Kammenpyörittäjän kanssa. En tiedä kummasta ymmärrän vähemmän, tästä vai amerikkalaisesta jalkapallosta!

   Poista
 2. Ihmeen hyvää näin yksinkertainen salaatti. Meillä on töissä ollut tarjoilla myös banaanista ja sipulista yms. höysteistä tehtyä salaattia ja sekin maistuu hyvältä, vaikkakin näyttää juuri siltä, miltä mehustunut banaani voi näyttää. Pikaista paranemista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli tosiaan jääkaappikylmänä oikein hyvää, ehkä olisi saanut olla ihan vähän vaikka hunajaa. Banaanisalaatti kuulostaa vähintäänkin eksoottilselta! Kiitos, huomenna on tarkoitus olla jo terve, nämä on tahdonasioita!

   Poista
 3. Appelsiinisalaatin, etenkin näin houkuttelevan näköisen, luulisi tehoavan lentsuunkin. Parane pian! Terveisin Kohtalotoveri, jonka täytyy käydä huomenna näyttämässä korvaansa jollekin (se ei ole erityisen sievä, siksi en sitä esittele, vaan kipeä :) ).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Korvatulehdus on kyllä kelju tauti, meillä Kammenpyörittäjä niitä "harrastaa" vielä aikuisiälläkin.

   Poista