maanantai 3. helmikuuta 2014

Se on niin easy, easy!

jääemäntä
Tänään sen teen! Ihan varmasti, ihan kohta! Hyppään laskuvarjolla? Juoksen maratonin? Otan tatuoinnin? Ei, vaan olen ihan jäätävä emäntä ja siivoan jääkaapin, koska se on niin easy, easy. Joulusta se lähti taas, se kinostuminen. Se, että kaikki jääkaapissa piiloutuu kaiken taakse, eikä vaahterasiirappia löydä ennen kuin pannukakut ovat loppuneet. Voiko sellaista ihminen kestää? Ei voi, joten tänään käärin hihat, laitan radiosta countrya soimaan ja sytytän kaikki keittiön valot. Otan kaiken pois rakkaasta Festivostamme, täytän pöydät ja tasot erinäisillä purtiloilla, pakkauksilla ja sellaisilla rasioilla, joihin en meinaa uskaltaa kurkistaa. Haen ison vadin kompostiin meneviä varten ja vedän kumihanskat käsiini. Kannustakaa ja etenkin, kysykää myöhemmin tänään, että tuliko siitä mitään!


26 kommenttia:

 1. Sama projekti on ollut mielessä, mutta en ole mieltänyt sitä noin helpoksi. :) Lienee asennekysymys!

  VastaaPoista
 2. Siivottuani hiljattain jääkaapin, poikani kommentoi tapahtunutta suurella ilolla: meillähän onkin ihan valoisa jääkaappi!

  Jääkaapin siivoaminen tuottaa iloa koko perheelle. Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotain samanlaista meilläkin on kuulunut, ai siellä on takaseinäkin!

   Poista
 3. tsemppiä, tsemmpiä :-) luulin siivonneeni omani ihan taannoin, mutta kyllä sieltä nyt hulmahtaa sellainen viesti että jotain on tainnut unohtua... (ellei peräti kuolla)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt lähti monta purkkia, joissa oli vain lusikallinen seinämiin kuivuneena ja muutenkin tuli inventoitua mitä meille ei ihan heti tarvi ostaa, esim. voita!

   Poista
 4. En kysy vielä, että tuliko valmista, mutta kysyn, että mitä se vaahterasiirappi tekee jääkaapissa? Meillä se majailee tavalliskaapissa muiden siirappien tavoin ja hyvin on säilynyt.
  Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kysymys, olen pitänyt sitä siellä ihan silkasta tietämättämyydestä! Leipäsiirapin vieressä ja se on kieltämättä vähän jähmeää, kun pitäisi taikinaan puristaa. Kiitti neuvosta:) Ja valmista on! Nyt passaa aukoa ovea taas :D

   Poista
 5. Onnittelut urakan valmistumisesta! :) Meidän jääkaapin siivosi viimeksi äitini, joka tuli lomareissumme aikana kastelemaan kukkia ja huomasi jääkaapin oven jääneen minulta auki. Jäätä oli kertynyt takaseinään niin paljon, että hän ystävällisesti sulatti kaapin ja "ihan vähän vain pyyhkäisi" sitä samalla :D Eli jos siivota pitää mutta homma ei innosta, niin lomille vaan ja jääkaapin ovi auki - tämä siis, jos pystyy siihen ilman, että ajatus toisesta (kaupan päälle supersiististä) ihmisestä inventoimassa sangen ruuhkaista jääkaappia tuo häpeän hikikarpaloita otsalle (minä en pystynyt)...

  VastaaPoista
 6. Tsemppiä! Munkin pitäisi tehdä sama.Pakastin on itse sulava mutta jääkaappi toimii myös varastona,täällä kun lämpimänä kautena tuppaa tulla kuivajuttuihin ylimääräisiä vieraita helposti niin olen kaiken tunkenut jääkaappiin ja sieltä on sitten vaikeaa löytää mitään.Joten taidanpa minäkin tässä lähiaikoina ottaa sinusta mallia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kannattaa, olen käynyt jo x kertaa ihailemassa kätteni töitä :D Onhan sen niinkin, että jos olisi kaiken aikaa siistimpi ihminen, ei tuollaista isoa sortteerausta ja kuurausta tarvittaisikaan... :) Mutten minä ole.

   Poista
 7. Minä tyhjentelin hieman jääkaappia ennen reissuun lähtöä ja kymmenen minuuttia ennen taksin tuloa aloin vielä pyyhkimään sitä puhtaaksi :D Mutta olipa kiva tulla kotiin, kun jääkaappi odotti puhtaana (ja tyhjänä, jos ei lasketa niitä kaikkia purkkeja siellä alahyllyllä ja ovessa).

  VastaaPoista
 8. Uuh, samaan hommaan pitäisi ryhtyä. Vai pitäisikö käyttää lapstyövoimaa?

  VastaaPoista
 9. Kaikkein pahinta on se kun päättää säilyttää jonkin ruoanjämän vain siksi, ettei muka raaski heittää sitä pois. Nykyisin kysymys kuuluukin: "jos et syö tätä, niin heitetäänkö pois heti vai viikon kuluttua?".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä muuta visessä! Juuri tänään laitoin sinappeja ja hilloja pois, purkeissa oli ihan puoli lusikallista, tyhmää. Milloin on syönyt hilloa ja jättänyt 2 ml?

   Poista
 10. Katopas mikä sana tuolta löytyy

  http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288649715575.html

  HS

  VastaaPoista
 11. Huomaa joulukuun 2013 sana :) http://www.kotus.fi/index.phtml?s=4181

  VastaaPoista
 12. Jaksaajaksaa! Tuliko puhdasta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuli, kiitos kysymästä! :) Näyttää kyllä siltä, ettei meillä ole MITÄÄN syötävää. Mutta kyllä se siitä taas kinostuu.

   Poista
 13. Hei,

  Onnittelut hienon sanan lanseeraamisesta markkinoille! Meillä osaa jo kaikki pyytää sitä hyvää nyhtöpossua ;D

  Ja kiitos vielä hyvistä kirjoista, niistä on ollut iloa.

  Seija H

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Ja hauska kuulla, että kirjat tulivat käyttöön!

   Poista