tiistai 9. kesäkuuta 2015

Pää täyteen taidetta


Viimekesäisellä retkellä osuimme Amsterdamiin ikävällä hetkellä juuri, kun jätteenkuljettajien lakko alkoi purra ja kaupunkia koristivat valtavat roskakasat. Mielikuva lukemattomien kanavien kaupungista jäi ikävän puolelle. Tänään kaunistimme mielikuviamme vierailemalla kahdessa Amsterdamin upeista museoista. Aloitimme Rijksmuseumista. Ostimme liput museon ulkopuolelta olevasti lippumyymälästä, tuntui siinä vaiheessa, että 17,50 € hinta oli aika korkea. Vierailun aikana kyllä hinta lakkasi tuntumasta kalliilta, niin hienosta ja laajasta kokoelmasta oli kyse. Kiersimme museota kaikkiaan melkein kolme tuntia ja näimme sellaiset määrät taidetta, ettemme pitkään aikaan, Opiskelija varsinkaan, sillä hän ei ole aikoihin ollut matkoilla. Museo rakennuksena oli melko monimutkainen ja opaskarttaa sai useammankin kerran tulkata, että löysimme haluamiimme osiin rakennusta. Väkeä oli aika paljon, etenkin suosituimpien taideteosten luona, samaan tapaan kuin Louvren Mona Lisan. Päivän toinen museo oli Rijksmuseumin vieressa sijaitseva Hollannin ylpeys, Vincent Van Gogh-museo. Ostimme sinnekin liput samasta toimistosta, kuin ensimmäiseen museoon. Liput olivat ajastettuja siten, että ostaessamme liput hieman kello yhden jälkeen niillä pääsi suoraan sisälle museoon saman tien ohitse pitkän jonon, joka muodostui liputtomista asiakkaista museon edustalla. En ymmärrä, mikseivät he kävälleet naapuritaloon ostamaan lippuja, kuten me. Emme mekään tietenkään tienneet ostaessamme, että hankimme samalla ohituskaistaoikeuden. Lipun hinta oli myös sinne 17,50 €.


Van Gogh-museo oli häkellyttävän hieno ja upeasti taiteilijan uraa ja elämää valottava. Kokoelmassa olivat ne kuuluisimmat teokset ja myös Van Gogh'n aikalaisten taiteilijaystävien teoksia, myöhempien aikojen hänestä inspiroituneiden taiteilijoiden töitä ja paljon Van Gogh'n elämään liittyvää esineistöä. Osa museosta on tällä hetkellä remontissa, jonka pitäisi valmistua tämän kesän aikana. 

Kaksi massiivista museota tietää noin 10 000 askelta vivofit-aktiivisuusmittarini mukaan. Minun piti kyllä muistaa pitää laukkuani toisella olalla, jotta vivofit mittaisi vasemman käden heilahteluja. Jalat väsyvät museokävelystä aivan eri tahtiin, kuin tavallisesta kävelystä. En tiedä miksi. 

Huomenna matkamme jatkuu Belgiaan, jossa ohjelmassa on useita museoita ja nähtävyyksiä ennen kuin matkaamme Oudenaardeen Retro Rondeen ensi viikonloppuna. 


4 kommenttia:

 1. Marraskuussa ei ollut Van Goghiin jonoja, eikä paljon muuallekaan :) Se on kyllä todella upea museo, Rijksmuseum jäi sitten odottamaan seuraavaa visiittiä!

  VastaaPoista
 2. Tuo keltainen on kyllä jonkin sortin pupuankka!
  Hauskaa rondeilua, museo on hieno ja sen kaupassa on kaikkea houkuttelevaa....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, sinne museoon pitää kyllä ehdottomasti mennä!

   Poista