lauantai 13. kesäkuuta 2015

Retro Ronde lähestyy

Viimeyön olimme Aalterin kaupungissa oikein hauskassa hotelli Ciné Capitolessa, jossa oli jotain kaurismäkeläistä. Samassa yhteydessä oli vanhanaikainen elokuvateatteri ja aamiainen tarjottiin 60-lukulaisessa tanssisalissa, jossa oli oivat istumapaikat seinäruususille. Tykkäsimme! Aamiainen oli vaatimaton, mutta riittävä. Huoneessamme juoksenteli muutama pieni muurahainen, muttei se haitannut, netti oli Opiskelijan mukaan liukkaampi kuin meillä kotona. Ja se on aina hyvä juttu.


Ennen Oudenaardeen menoa kävimme katsomassa IJzertoren-muistomerkkiä. Alkuperäinen, ensimmäisen maailmansodan jälkeen rakennettu muistomerkki tuhoutui toisen maailmansodan lopussa. Nykyinen muistomerkki on valmistunut vuonna 1965 ja se on 84 metriä korkea ja niin ollen Euroopan korkein sotamuistomerkki. Nousimme hissillä sen 22. kerrokseen ja kiipesimme vielä hieman korkeammalle kattotasanteelle katsomaan maisemia. Hieno museo on rakennettu tornin kerroksiin niin, että sodan vaiheiden mukaan laskeudutaan portaita aina alemmas. Museokierroksen jälkeen kävimme myös Tyne Cot-hautausmaalla, jonne on haudattu melkein 12 000 Kansainyhteisön sotilasta. Nämä hautausmaat ovat aina vaikuttavia, riippumatta siitä minkä maalaisia sotilaita niiden multiin on haudattu.


Sotaisten nähtävyyksien  jälkeen olikin sopiva aika piipahtaa hieman Ranskassa. Kammenpyörittäjä halusi nähdä Roubaixin velodromit. Vanhaa velodromia pääsi helposti katsomaan vain kävelemällä portista sisään ja uuteen sisävelodromiinkiin pääsimme kurkistamaan, kun vain pyysimme. 


Ennen kuin palasimme takaisin Belgiaan kävimme Roubaixin reunaman Decathlonissa, josta ostin caminoa varten makuupussin ja silkkisen pussin, myös Opiskelija löysi uusia kesäreleitä. Samoin kävimme iltapalaostoksilla Auchanissa, sillä Ranskassa ei voi käydä ostamatta patonkia. Marketin patongitkin peittoavat kaikki Suomesta saatavat, vaikka tietysti oikeiden leipomoiden tuotokset ovat vielä parempia. 

Oudenaardeen, meidän kolmen seuraavan yön majoituspaikkaamme ei ollut pitkä matka, alle 50 km. Perjantai-iltapäivän ruuhka alkoi jo kehittyä, mutta pääsimme sen alta pois moottoritieltä ja mukavalta vaikuttavaan Oudenaarden kaupunkiin. Kammenpyörittäjä oli hoitanut tämän osuuden majoitusvarauksen ja meille oli varattu kattostudio B&B Huize Normanista. Kävimme jo hieman tutustumassa Oudenaarden keskustaan, näyttää mukavalta kaupungilta. 


Tänään oli reissun tähän asti lämpimin päivä, iltapäivällä auton mittari näytti 30 astetta. Nyt illan vaihtuessa yöksi ikkunasta tulee jo miellyttävän viileää yöilmaa, liikenteen melukin vähenee ja uni alkaa painaa silmää. Huomenna Retro Ronden pyörteisiin!  

4 kommenttia:

 1. Huipun oloinen reisssu teillä. Kiinnostaisi itseänikin Belgiassa käydä. Millainen on hintataso siellä? Onko syöminen, shoppailu edullisempaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä muutamassa päivässä on tullut se käsitys, että hintataso on aikalailla sama kuin Suomessa. Sellainen nopea syöminen, just vaikka ranskalaiset ja olut on edullista :) Mutta varmasti löytyy kalliimpaakin. Muuta shoppailua en juurikaan harrasta, joten en osaa sanoa. Tykkään kyllä Belgiasta tällä kokemuksella, on paljon nähtävää ja katsottavaa. Liikenne on paikoin aika erikoista, yllättäen. Etenkin pienempiä teitä ajaessa vauhdit ovat meikäläiseen liikenteeseen verrattuna todella kovat, aika isoja kyliä pitäisi vetää läpi 90 vauhtia ja välillä sentään "saa" hiljentää seitsemään kymppiin :) Melko edullisia majoituksia löytyy ja välillä ihan helmiä, kuten tämä Oudenaarden B&B:mme.

   Poista
 2. Kyllä noilla sotilashautamailla hiljenee, kun miettii miten monet ihmiset ovat menettäneet henkensä ja yleensä vain muutaman idiootin, jotka ovat haaveilleet maailman vallotuksesta, takia. Oliko tuo kenkä kuva jostain kenkäliikkeen ikkunasta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nytkin kun luki tunnettujen kuolleiden sotilasarvoja, niin suurin osa oli private, ihan siis sitä tykinruokaa :( Nuoria miehiä tuhansittain.

   Joo, lastenkenkäliikkeitä on monta tässä kaupungissa (samoin kuin apteekkeja, melkein joka korttelissa omansa) ja nuo pikkuruiset tyttöjen kengät olivat niin suloisia :D

   Poista