lauantai 7. marraskuuta 2015

Rapeat rosmariiniperunat


Meillä otettiin pieni varaslähtö isänpäivään, sillä minulla on huomenna työvuoro, joka estää laajemmat kokkailut. Kammenpyörittäjän piti tehdä valinta, lihaa vai kalaa ja hän sanoi, että lihaa. Ateria koostui saksanhirvikyljyksistä, hernepyreestä ja rapeista rosmariiniperunoista. Viimemainitut olivat mukava lisäke, joita olisi syönyt useammankin.

Rapeat rosmariiniperunat uunissa

 • 2-3 pienehköä perunaa/syöjä
 • puolen sitruunan mehu
 • sulatettua voita
 • rosmariinin oksia
 • suolaa ja pippuria
Kuumenna uuni 180 asteeseen. Pese perunat ja leikkaa niihin viiltoja puolen sentin välein, kuten hasselbackan perunoihin, joita nämä oikeastaan ovatkin. Estääksesi itseäsi leikkaamasta perunoita halki, laita perunat isoon lusikkaan tai kauhaan ja leikkaa perunaa niiden reunaan asti. Höyrytä perunoita noin 10 minuuttia, se nopeuttaa uunissa kypsyttämistä. 

Sekoita sulaa voita, sitruunamehua, suolaa ja pippuria liemeksi. Nosta esikypsytetyt perunat uunivuokaan ja lusikoi liemi perunoiden päälle, asettele rosmariinioksat perunoiden lomaan. Paista perunoita noin tunnin verran, käännä niitä välillä viiltopuoli alaspäin ja lopuksi taas ylöspäin. Nämä rapeat perunat maistuivat hyvin pannulla paistettujen saksanhirvikyljysten ja kirkkaanvirheän hernepyreen kanssa. 

8 kommenttia:

 1. Hyvä idea pistää peruna lusikkaan!

  VastaaPoista
 2. Herkullisen näköisiä pottuja! Taidanpa paistaa itselleni samanlaisia :)

  VastaaPoista
 3. Perunanrakastaja tykkää! Ensin katsoin kuvaa, että jotain hienoa leivonnaista tässä, mutta että hieno peruna!

  VastaaPoista
 4. Loistovinkki tuo esikypsennys, miksen mä tuota ole hokannut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se tosiaan nopeuttaa ja varmistaa sen, että perunat varmasti ovat kypsiä. Raaka peruna lautasella on aika tunnelman latistaja :D

   Poista