sunnuntai 1. marraskuuta 2015

Täytyyhän ihmisen syödä - Juuren lounas

Etsi kuvasta ravintola
Juuri on niitä ravintoloita, jonka voi aina valita, kun tarvitsee luotettavaa, takuuvarmaa ruokailupaikkaa Helsingissä. Se on maanantaisinkin auki lounasaikaan, joten minun ei tarvinut kauan miettiä, olisiko se merellisen minilomasemme ensimmäinen kohokohta. Talo, jossa Juuri sijaitsee, on mittavan julkisivuremontin kourissa, meteli on paikoin kovanpuoleinen sisälläkin. Lyhyen vierailun ajan sen kyllä kestää, mutta on siinä henkilökunnalla jaksamista. 

Söimme kolmen ruokalajin lounaan, johon olimme enemmän kuin tyytyväisiä. Koska tästä ateriasta on kulunut jo melkein viikko, muistini on tehnyt tepposet (söimme monta muutakin hyvää ateriaa samaan syssyyn), enkä muista kovin tarkkaan aterian osasten sisältöä. Lounaslistan vaihtuvuuden vuoksi en enää löydä Juuren sivultakaan, mitä se mahtava pääruoan pehmeä lihapallo oli. Alkuun saimme talon hyviä leipiä ja tarjoilija taisi huomata, että olimme huomattavan nälkäisiä, sillä hän toi meille nopeasti lisää leipää. Ravintola Juuressa on turvallisuutta ja lämpöä, joka ei tarkoita sitä, että joka kerta lautaselle ilmestyisi samaa ruokaa, päinvastoin. Turvallisuus ja lämpö perustuu siihen, että aina voi luottaa saavansa jotain vähän erilaista, mutta varmasti hyvää ruokaa. Se on kekseliästä, ajankohtaista, kaunista ja jotenkin niin hyvää tekevää. Ei vain vatsalle, mutta myös mielelle. En kauhean hyvin osaa selittää sitä, mutta olemme puhuneet siitä usein ystäväni sauvajyväsen kanssa. Juuren ruoka on lääkettä, joka saa ihmisen kokonaisvaltaisesti kehräämään mielihyvästä. 26 euron hintaan sai sekä vatsansa täyteen, että olon jotenkin niin kertakaikkisen hyväksi, että satunnainen remonttimelu tai ulko-ovella kasvoille lyövä syysviimakaan eivät haittanneet. Juomineen lasku kahdelta hengeltä oli 66 euroa. 

Kävelimme Juuresta suoraan Kaffecentraleniin espressolle, sillä siellä taas saa varmasti hyvän shotin, tällä kertaa otimme tuplashotit kumpainenkin. 


Helsinki esittäytyi tuona päivänä todella kauniina, aurinko paistoi, vaahterat olivat päästäneet lehtensä liikkeelle, eikä ollut liian kylmäkään. Kävimme ostamassa valmiiksi lippuja talven kulttuuritapahtumiin, päätimme jo valmiiksi mitä tekisimme paluumatkalla bussikyytiä odotellessamme ja kävelimme takaisin satamaan Kauppahallin kautta. Liitän tämän postauksen Campasimpukan yläreunasta löytyvälle Valmiissa pöydissä-välilehdelle, jonne olen kerännyt ravintola-aiheisia postauksiamme.

EDIT: Otsikkoon oli pujahtanut typo, arvelin siinä, että täytyyhän ihminen syödä, aivan niin "kiinnostava" ei Juurenkaan lista ole, enkä minä kokeilunhaluinen. Typo korjattu.

14 kommenttia:

 1. Juuri on ihana, Muutaman kerran on tullut käytyä ja aina on lähdetty ulos tyytyväisyyttä hyristen :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri on mutta-vapaa paikka, ei tule mieleen sanoa, että "olihan se ihan kiva, mutta..." Se on kiva, se on ihana, se on hyvä :)

   Poista
 2. Mutta sähän oot kova laittamaan ruokaa myös omasta päästä....ihana typo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, tai tarvittaessa asiakkaan päästä! :D Typot on joskus kyllä hupaisia, tai noloja :D Tai molempia.

   Poista
 3. Juuren lounaat ovat minusta parhaita, mitä Helsingissä saa. Juurikin sen hyvän olon ja mielen takia. Hauska sattuma, minä kävin illallisella samalla viikolla, uusi lista on todella ihana, vaikea oli valita kohtuullista määrää sapaksia. Ja hyvä olo ja mieli ja levollinen yöuni oli taattu (viimeksi mainittu ei ole mitenkään itsestäänselvyys ravintolaillallsien jälkeen).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä asiasta emme voisi olla enempää samaa mieltä :)

   Poista
 4. Tunnusta, mikä alkuperäinen otsikko oli?

  Jotenkin miellän kaikki useampien ihmisten kehumat ravintolat sen verran kalliiksi, etten uskalla mennä edes ovesta sisälle... Hintahan on varsin edullinen 3 sortin erinomaisesta lounaasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli siis, että "Täytyyhän ihminen syödä". En kumminkaan ole kannibaali :D

   Juuri on kyllä sellainen, että lounas on tosiaan hyvänhintainen. Onhan 26 euroakin rahaa, en ollenkaan väitä muuta, mutta vastinetta sille rahalle kyllä saa.

   Poista
  2. Parikymppiä menee jo Amarillossa ja ruoka ja miljöö on hyvin kaukana oikeesta ravintolasta

   Mistä sitä tietää, millanen muoti ihmisen syönnistä olis levinnyt.

   Poista
  3. Totta! Meillä omassa kaupungissa Harmoonin 12,50 euron lounas on todella hyvä esimerkki siitä, että laittamalla pikkuisen enemmän kuin lounassetelin verran (kai niitäkin vielä ihmisillä on, minulla ei ole koskaan ollut sellaista työtä, että olisi ollut seteleitä saatavana) saa paljon enemmän.

   Huh sentään, onneksi ei tullut aloitettua kumminkaan mitään trendiä... :D

   Poista
  4. Ai Harmoonikaan ei ole lounaspaikkana kallis. En ole uskaltanut mennä sinnekään. Pitää laittaa kokeiluun, kun joskus on aikomus kaupungilla lounasaikaan syödä

   Poista
  5. Eilen olimme siellä lounaalla ja oli kyllä hintansa väärti! Mennäänkö joskus uskaltamaan yhdessä? :)

   Poista
 5. Kyllä minä niin tuosta Juuresta tykkään, että taidan viettää etäpäivän ihan vain että pääsen tuonne lounastamaan, Vaikka kyllä toisen voisi ottaa ihan vain sen Olonkin takia. On teillä taasen varsin maistuva loma ollut <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin oli, vieläkin on hyvä mieli noista lounaista ja laivareissusta!

   Poista