maanantai 26. syyskuuta 2016

Lampaan ulkofileet grillissä


Edit: kaupallinen yhteistyö, Solera

Grillaaminen on kivaa, sen olemme jo Big Green Eggin kanssa oppineet, alamme hallita vihreää pömpeliä enemmän kuin se meitä. Päivällisellä meillä oli karitsan ulkofileitä tomaatti-viikuna-mozzarellasalaatin kanssa. Ruokajuoma oli Soleralta saamamme Hardys VR Cabernet Sauvignon. Sen luvattiin soveltuvan myös karitsaruoan kanssa juotavaksi ja niin se tekikin. Ostin taas liian paljon lihaa, en vieläkään muista, ettemme syö ihan kauheasti kahdestaan. No, onpa Antille työpaikkalounas valmiina huomiseksi.

Grillatut karitsan ulkofileet 

 • 1 ulkofile/syöjä (ei puoltatoista kuten kuvittelin meidän jaksavan syödä)
 • 1 dl punaviiniä
 • 2 rkl oliivöljyä
 • suolaa ja pippuria
 • valkosipulitahnaa maun mukaan
 • tuoretta timjamia ja rosmariinia pieneksi silputtuna
Sekoitin punaviinistä, oliiviöljystä ja mausteista marinadin, jossa ulkofileet olivat noin tunnin verran ennen grillaamista. Käänsin niitä kerran. Antti kuumensi Big Green Eggin noin 240 asteeseen ja grillasimme suoralla kuumuudella noin 4-5  minuuttia puoleltaan. Käärin ne folioon lepäämään noin vartiksi. Salaattina meillä oli nätti insalata caprese, jossa oli bonuksena viikunaa. Loput tomaatit on kerätty kasvihuoneesta sisäkypsytykseen, keräsin sopivan kypsät salaattiin.

EDIT: Lisään postauksen CampaSimpukan ylälaidasta löytyvälle Big Green Egg-välilehdelle, jonne kerään kaikki vihreän grillimme käyttökokemuksia käsittelevät postauksemme.

Insalata caprese 

 • pieniä erivärisiä tomaatteja
 • rasiallinen pieniä mozzarellapalloja
 • 1 viikuna lohkoina
 • oliiviöljyä
 • pippuria
 • tuoretta basilikaa
Tässä ei ole mitään erityistä valmistamista, kunhan asettelin tomaatit, viikunalohkot ja mozzarellapallot vatiin. Kiersin myllystä hieman pippuria päälle, muutama lehti basilikaa ja tippa oliiviöljyä viimeisteli salaatin.


Mikäli joku tulee kommentoineeksi saamaamme viiniä, joudun valitettavasti poistamaan kommentin. Tiedätte kyllä miksi. Mutta muuten sana on vapaa tässäkin postauksessa. Siitä tulikin mieleeni, että ilahdun aika kovasti, kun joku lukija, ennalta tuttu tai aivan vieras tai ensimmäistä kertaa blogiin eksynyt kommentoi jotain postaustani. Kommentointi on mielestäni bloggaamisesta yksi parhaista jutuista, vaikka nykyään kommenteista poikivaa keskustelua on välillä melko vähän, ei vain minun blogissani, vaan olen ollut huomaavinani, että monissa tutuissa ja vieraammissakin, erinomaisissa blogeissa on vain muutama kommentti tai ei jopa yhtään. Mitä jos otettaisiin kommentointi taas enemmän käyttöön? Annetaan palautetta, puolesta ja vastaan, hyvän maun rajoissa tietysti, mutta kerrotaan, että luemme blogeja, että olemme kiinnostuneita! Minä ainakin lupaan heti olla aktiivisempi kommentoija.
8 kommenttia:

 1. Meilläkin oli tänään lihaa, luomunaudan entrecotea. Nautaa on harvoin tarjolla, ja muistan taas syyn: se maistuu pelottavn hyvin kaikille. Mutta jäi sentään minullekin lounasannos huomiselle.

  Hienot tomaatit ja kurpitsa. Minä keräsin mökin "kurpisasadon" eilen, siis monesta taimesta vain yksi jäi henkiin joka alkoi kukkia elokuussa. Mutta kovan karsimisen jälkeen sain kerättyä muutaman nyrkin kokoisen valkoisen kurpitsan, ei aavistustakaan mitä lajiketta ovat, en muista että minulla olisi mitään valkoista ollut kasvamassa. Pitää tutkailla tarkemmin onko mitään syötävää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kun vaan tietäisin, mikä tuo iso keltainen möllykkä on, Antti risti sen kurplooniksi. :D

   Poista
 2. Ai tekin olitte kattomassa pupuja. Me käytiin kaverin kanssa myös. Facebookin perusteella paikalla oli kaikki tutut, mutta en tavannut ketään. Vilaukselta näin yhden.

  Kurplooni kuulostaa oikein pätevältä nimeltä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Antti oli kahtena iltana oikein. Minä vain yhtenä, tosi paljon oli väkeä, se on aina kivaa, onneksi sattui kuivat säät.

   Poista
 3. Hei. Olen varovainen kommentoinneissani mutta … nyt on pakko … Olen muutaman vuoden lukenut blogejasi ja postaukset ovat ilahduttaneet, niin ruoka- kuin matkailu aiheiset. Olemme sellaisessa elämäntilanteessa, että matkailu on jäänyt vähemmälle ( toivottavasti väliaikaisesti) ja näin on mukava lukea toisten kokemuksista. Ruokaa kuitenkin laitetaan sekä ulkona että sisällä ja näin vinkit ovat tervetulleita. Sitten vielä pyöräilyn ystävänä Giro, Tour ja Vuelta teemat ovat mainioita. Uskon, että kaltaisiani blogeista nauttivia ”kommentoimattomia” on paljon, eli toivottavasti jaksat jatkaa postauksia vielä pitkään. terv Timo ja Arja Turku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten kiva kuulla, Timo ja Arja! Kiitos kommentistanne, se ilahdutti kovasti! Joskus mietin, että mahtaako ihmisiä jo kyllästyttää joka vuotiset pyöräilyteemat, mutta kun itse niin tykkäämme suurista ympäriajoista ja tämä on meidän blogimme, niin kyllä me niitten ympärillä jatkamme bloggaamista. Voisin kyllä hieman paremmin suunnitella kokkauksiani, opetella joka vuosi jotain uutta jne.

   Poista