torstai 17. marraskuuta 2016

Beaujolais Nouveau 2016


Tänä vuonna varsinainen uuden sadon viinin maistelu siirtyy marraskuun kolmannelta torstailta aina seuraavaan lauantaihin asti, mutta pullot on hankittuna! Ja vielä riitti ulkona jäätäkin kuvausrekvisiitaksi. Tosin sää lienee muuttumassa edelleen lämpimämmäksi ja ohut lumipeite on jo vaihtumassa loskaksi. Jonain vuonna kuvasimme viinipullot pihalla kukkivien orvokkien vieressä, nyt ei sentään niitä löydy. Suurta makunautintoa emme näiltä viineiltä odotakaan, mutta lauantaina avaamme kummatkin pullot ja maistelemme onko niissä eroa, hintaeroa oli noin puolitoista euroa ja onhan sekin rahaa! Kalliimman pullon hinta on ylittänyt aiemman kymmenen euron kipurajan, eikä tällä viinillä muuten olisi minun ostoskoriini asiaa, ellei kyse juuri olisi alkutalven viinihappeningistä.


10 kommenttia:

 1. Hintaan kiinnitin huomion, kun hain aamupäivällä uuden sadon juomat kotiin. Väittäisin, että aikaisempina vuosina on ollut huokeampaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään muista, että kympin yli olisi ollut aiemmin. Mihinkähän hintaan näitä Ranskassa myydään? Tai muualla maailmassa? Pitäisi ottaa selvää :)

   Poista
 2. Mä oon parhaillaan täällä meitin Ranskan kodissa, voin kattella jos löytyy noita pulloja paljonko kustantaa täällä :)

  VastaaPoista
 3. Ok, tulin just kaapunnilta pois. Ostarin kaupassa ei ollut ku tuota vasemmanpuoleista, mutta siellä sattu olemaan kaveri maistattamassa juurikin uuden sadon viinejä. Se vasemmanpuoleinen on kuulemma siinä ja tässä että onko juotavaa ja tämä mitä ite ensin maistoin on hyvin samanlaista sanoi viinimies. Oikeanpuolimmaista ei kuulemma voi juoda, on niin huonoa. Kaikki nuo maksavat 5,75 euroa täällä. Ite ostin sellasta joka maksoi 9,75 (vai olivatkohan ne kaikki pilkku 95...) Domaine Paire, Beaujolais, oli todella paljon parempaa kuin se edullisempi versio mitä maistoin. Ainahan se ei ole hinnan kanssa noin päin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos näistä mielenkiintoisista tiedoista :D

   Poista
  2. Saiko tuosta mun sepustuksesta mitään selvääkään taas... mutta ois mukava kuulla sun arvio niistä viineistä myös :)

   Poista
  3. Olen maistanut vasta toista, eikä niistä nyt yleensäkään mitään ylistysvirsiä voi viritellä, kyse on enemmän tapahtumasta ja hauskuudesta, minulle ja meille. :) Eivät ne koskaan minusta ihan juomakelvottomia olleet, kun en mitenkään varsinainen viini-intoilija ole, mutta ymmärrän, että Ranskassa asiaan voidaan suhtautua eri tavoin, eri ihmiset ja se on ihan ok. Tänään avataan kumpikin pullo ja ihmetellään niitä sitten urakalla. Mutta oli tosiaan kiva, kun viitsit kertoa noita hintoja.

   Poista
  4. Joo, täällä varmasti osataan viinit etu- ja takaperin- toisin kuin minä :D Maistoin Espanjassa ihan todella hyvää viiniä kaupan tädin opastamana, maksoi euron. Oli kylän omaa viintä, eikä pullossa ollut edes etikettiä (siis ihan kaupasta ostin sen). Kalliimpi viini mitä siinä pikkukaupassa oli, maksoi varmaan kolmen- viiden auron kieppeillä ja täti sanoi että älä oikeasti osta tuota,on huonoa :D ja otti hyllystä euron viinin. Parasta viiniä koko matkan aikana :)

   Poista
  5. Nuo on hauskoja muistoja, kun tulee kohdalle jotain oikeasti hyvää ja hintakin on meikäläisiin verrattuna aivan mitätön.

   Poista