maanantai 17. huhtikuuta 2017

Tunkutarjotin


Näin kuvan Nannan komeasta herkkulaudasta, jolla oli kaikkea hyvää. Minulla ei ollut oikein ajatuksia siitä, mitä me söisimme pääsiäissunnuntaina, mutta kuva jäi kummittelemaan mieleeni. Arvelin, että vaikka minulla ei ollutkaan lohta savustettavaksi, saisin varmaan kerättyä kaikenlaista herkkua tarjottimelle minäkin. 

Tunkutarjotin

  • deviled eggs (ohje tuonnempana)
  • sumakkiperunat (ohje myös tuonnempana tai täällä)
  • keitettyjä viiriäisen munia
  • puolikas punasipuli (ei ollut enempää)
  • puolikas punainen paprika (olisi ollut enemmänkin, mutta koitin pitää kohtuutta, turhaan)
  • 150 g graavilohta
  • valmista tillikastiketta (Lidl)
  • mustia oliiveja (kuka hitto ostanut meille kivettömiä?)
  • minikokoisia mozzarellapalloja
  • pitkulaisia kirsikkatomaatteja (tai onko niillä joku oma nimensä)
  • minikurkkuja
  • bresaolaa
  • salaatinlehtiä (mutta vain koristeeksi)
  • basilikaa

Deviled eggs elikkäs paholaisen munat

  • 3 kananmunaa keitettynä (tai niin paljon kuin nyt aiotkaan tehdä)
  • virolaista mainiota majoneesia (varmaan joku Helmanssikin käy)
  • srirachaa
  • dijonsinappia (unohdin)
  • muutama kapris silputtuna
  • sardellifileitä silputtuna
  • paprikajauhetta
Otin ohjeen Hesarin ruokaliitteestä, oli sellainen harvinainen tilanne, että Antti kiikutti oikein paperisen lehden sivun minulle ja esitti toiveen, jotta voisiko tämmöisiä tehdä. Olihan se pakko. Halkaisin keitetyt kananmunat juustolangalla, se onkin kätevä siihen. Veitsi tahtoo tähmääntyä keltuaisesta ja pinnasta ei tule siistiä useamman halkaisuoperaation jälkeen. Metallinen juustolanka tekee homman siististi. 

Otin pyöreäpesäisellä lusikalla keltuaisen puolikkaat irti ja laitoin ne kulhoon. Lisäsin sinne summamutikassa majoneesia, srirachaa, silputut kaprikset ja sardellifileet. Sekoitin ja lusikoin täytettä kananmunan valkuaisten koloihin. Tilli olisi ollut  kiva koriste, mutta minulla ei ollut tilliä, joten basilikalla mentiin. Ripotin hieman paprikajauhetta päälle. 



Sumakkiperunat

  • 6 puikulaperunaa
  • 1 rkl sumakkia
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • suolaa
Kuumenna uuni 200 asteeseen (minulla 180 astetta kiertoilmalla, tiedätte kyllä miksi). Pesin perunat ja leikkasin ne kolmeen palaseen. Öljysin ne ja ripottelin niille sumakkijauhetta ja suolaa. Paistoin perunoita noin 35 minuuttia ja lapioin ne sitten lämpiminä tunkutarjottimelle. Ohje on Kamera ja kauha-blogista, jossa on luotto-ohjeita toisensa perään.


Asettelu

Laitoin suuria salaatinlehtiä metalliselle tarjottimelle, jonka arvelin olevan meille sopivan kokoinen. Luonnollisesti silmät söivät enemmän kuin vatsa veti lopulta. Sommittelin tarjottimelle omiin pikku kekoihinsa pannulla käytetyt paprikalohkot ja sipulisuikaleet, mozzarellapallot, graavilohen, bresaolan, sumakkiperunat, paholaisen munat, viiriäisen munat, tomaatit, oliivit, pikkukurkut ja tillikastikkeen pienessä kupissa. Mitä täydempi, sen parempi. Mutta emme me jaksaneet syödä ihan kaikkea. Loput piti rasioida illempaa varten. 

8 kommenttia:

  1. Oih! iski heti sellainen puffafiilis! Jatkoon! Tunkutarjotin muuten sanana on niin mainio. Kuuluu kategoriaan: humppatonkka ja kyykkyviini! Loistavaa :D

    VastaaPoista
  2. Ihanan värikäs annos! Meillä meni eilinen päivä niin vähillä kasviksilla, että jotain tällaista pitää tehdä lähiaikoina. Minäkin muuten ihastuin sumakkiperunoiden ideaan.

    VastaaPoista
  3. Tulipahan nimi tälle ruualle, jota aina joskus on tarjolla ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesäisin etenkin tulee tehtyä tämmöisiä vähän sekalaisiakin tarjoomuksia, Nannalla oli harkitumpi, minulla sellainen jääkaapin-aarteista-kooste. :D

      Poista
  4. No olipa erinomaisesti arveltu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Liian suuren annoksen vaan tein, kun kahdestaan oltiin.

      Poista