lauantai 28. lokakuuta 2017

Hirveästi tiskiä

Lauantai on viikonpäivistä minulle ehdottomasti mieluisin ja jos tiedossa on vielä vapaapäivä, alkaa päivällisen suunnittelu viimeistään edellisenä sunnuntaina. Kysäisen kasuaalisti Antilta, että mitä meillä ei ole ollut pitkään aikaan, mitä me voitaisiin ensi lauantaina syödä. Yleensä suunnitelma varmistuu viimeistään tiistaina ja siitä alkaen selailen luppohetkinäni kirjoja ja blogeja sopivien ruokaohjeiden löytämiseksi. 

Tänä lauantaina teemana on Japani. Emme ole syöneet pitkään aikaan kotona mitään Japaniin vivahtavaakaan, joten kaupassa tuli muistihäiriö sen suhteen onko meillä enää wasabia ja mikä on levätilanne. Jääkaapissa muistin olevan jotain etikoita, mutta olisiko siellä sushiriisin maustamiseen tarkoitettua lientä. 

Usein minulle käy niin, että väkerrän mielelläni sushia ja muita suupaloja, mutta syömisen hetkellä en sitten oikein saa syödyksi kuin muutaman palan. Tällä kertaa aion valmistaa vain pieniä määriä, mutta useaa laatua. Astiatkin on jo katsottuna ja jälkiruoka valmistumassa. Siitä en uskalla vielä sanoa sen enempää, minua jännittää suuresti onnistuuko se. Jos siitä ei kuulu tämän jälkeen pihaustakaan, niin on se ilmoja pidellyt. Lisäkuulumisia CampaKeittiöstä myöhemmin!


6 kommenttia:

 1. Lauantai on ehdottomasti päivistä paras! Joskus harmittaa, jos lauantaille on (liikaa) ohjelmaa. Meilläkin sunnuntai-illan "mitäs ensi viikonloppuna syötäisiin?" -kysymys on enemmänkin sellainen retorinen. Mukavaa lauantai-päivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkään en mielelläni ota lauantaille mitään erityisempää ohjelmaa kodin ulkopuolella, jollei ole välttämätöntä. Teen kotihommia (jotka olisi pitänyt jo tehdä) ja kokkaan niin, että tiskari huutaa armoa. Nyt on toinen koneellinen menossa, kun syötiin aamiaistakin. Pöytä on katettu ja ohjeita haettu esille.

   Poista
 2. Jännä nähdä mitä kokkailet. Meillä on nykyään Japani vähän on the radar, kun ehkä mennään sinne ensi vuonna. Tänään aloitetaan sivistysohjelma ja mennään Japanin kulttuuri-instituuttiin katsomaan Kirsikkapuiden alla-leffa, jossa on kyse ruoanlaitosta. KLIK

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun aikoo kotona tehdä jotain japanilaista ruokaa, ei kannata katsoa mitään aiheeseen liittyvää ohjelmaa, tulee alemmuuskompleksi. :D Katsottiin kerran se dokumentti sushiravintolasta, jossa riisinkeittoakin opeteltiin 7 vuotta. Tuli tunne, että jos vaan tilataan pizzaa!

   Poista
  2. :D samaa mieltä Sarin kanssa. Japanilaiset osaavat viedä asiat todella pitkälle, tehdä taidetta kaikesta. Riisin kasvattaja ei halua myydä riisiään kuin niille, joiden tietää osaavan käsitellä hänen riisinsä sille parhaalla tavalla, vuosia kehitetyllä tavalla. Toisaalta ennen Japanin matkaa on hyvä tehdä ja syödä japanilaisia ruokia, silloin saa hyvää vertailukohtaa ja ymmärtää paremmin niiden hienouden tai hyvyyden.
   Suosittelen käymään myös jossain ns paremman luokan ravintolassa, jossa riisikin on valmistettu "for the perfection". Itselleni on ollut voimakas muistiin jäännyt kokemus nigiriä syödessä, että nyt tiedän millaista taivaallinen nigiririisin on. Ja olin syönyt satoja, ellen tuhansia nigirejä aiemmin.

   Poista
  3. En ole käynyt missään oikein kunnon kunnollisessa japanilaisessa ravintolassa, mutta olen kyllä huomannut, että riisillä ja sen valmistamisella ja maustamisella on tosiaankin väliä. Olen itse mennyt omassa puuhailussani äärestä laitaan, nyt mausta riisiä huomattavasti varovaisemmin kuin alussa. Onneksi hyvä keitin tekee suuren osan työstä, mutta muuten olen tietysti aivan räpeltäjä koko sushihommassa. :D

   Poista