keskiviikko 11. lokakuuta 2017

Ruusukaalilla höystetty perunamuusi

Perunamuusiin voi lisäillä vaikka mitä, ei ehkä mustikoita, mutta kaikenlaista vihannesta kyllä. Tänään meidän kahden hengen perunamuusiannoksessamme oli lisänä kevätsipulia ja muutama ruusukaali. Piti olla pinaattia, mutta käytinkin sen näköjään alkuviikosta kaiken loppuun. Ja oli meillä pakastimessa pekonia, jota myöskin silloin kaipailin. Jo minä ihmettelinkin, että miten on mahdollista, ettei meillä ole pekonia. Tämän päivän muusista tuli vallan mainoita Ikean lihapullien kanssa. On se ilmoja pidellyt!

Ruusukaali-perunamuusi kahdelle

  • 8 keskikokoista siikliperunaa
  • 1,5 dl kermaa
  • 2 kevätsipulia
  • 8 ruusukaalia
  • suolaa ja pippuria
  • voita
Kuori ja pilko perunat muutamaan palaan, höyrytä tai keitä kypsiksi. Sillä välin silppua sipuli ja ota ruusukaalien uloimmat lehdet pois, mikäli ne osoittavat nahistumisen merkkejä. Leikkaa kaalit ohuiksi viipaleiksi. Sulata pannulla pieni pala voita ja kuullota sipulia ja kaalisuikaleita pannulla muutama minuutti. Niiden ei tarvitse varsinaisesti kypsyä, kunhan hieman notkistuvat. Kuumenna kerma.

Kun perunat ovat kypsiä, purista ne kattilaan perunapusertimella tai nuiji pottunuijalla atomeiksi. Lisää mukaan voita, kuumaa kermaa, suolaa ja pippuria, sekä laiskat sipulit ja kaalit. Sekoita tasaiseksi, maistele ja mausta lisää, jos siltä tuntuu. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti