lauantai 17. maaliskuuta 2018

Lidlvinkki on uusi pirkkaniksi

Tämän postauksen lukemisessa ei kulu pitkää aikaa, mutta tarjoan teillekin tiedoksi hauska keittiövinkin. Luin sen kevään Lidl-lehdestä, joka on muuten aika kiva ruokalehti. Usein käy niin, että kun alkaa tehdä ruokaa tai leipoa, ei olekaan muistanut ottaa voita lämpenemään ajoissa. Voin pehmentäminen mikrossa johtaa usein osittaiseen sulamiseen, eikä se aina passaa tekeillä olevaan ruokaan tai leipomukseen ollenkaan. 

Ainakin noin 100-150 gramman verran voita saa näppärästi ja nopeasti pehmenemään tällä kätevällä vinkillä, kunhan valitsee riittävän suuren juomalasin. Ensin voi laitetaan lautaselle ja kiehautetaan vettä sen verran kuin valittu juomalasi vetää. Kaadetaan vesi lasiin ja annetaan lasin kuumentua hetkisen. Ei kannata käyttää mitään sellaista lasia, jonka mahdollinen hajoaminen saisi silmät kyyneliin, useimmat juomalasit kestävät kiehuvan veden. Sitten kaadetaan vesi pois ja asetetaan kuuma lasi lautaselle voin päälle niin, ettei voi osu kuumaan lasipintaan. Annetaan olla hetkisen. Pieni pala voita pehmenee nopeasti, parissa kolmessa minuutissa, isompi ottaa vähän kauemmin. Tällä vinkillä saa täydellisen pehmeän voin, joka ei ole lainkaan sulanut. En tiedä mistä vinkki on alunperin kotoisin, minä en ainakaan ollut kuullut sitä aikaisemmin.

Muuten olen vähän allapäin, sillä juuri ennen pitkään (viime elokuusta asti) odotettua lomaa tulin kipeäksi ja nyt on olo kuin jyrän alle jäänyt. Tulin juuri kotiin viimeisestä yövuorosta ja nyt pitäisi sitten olla innolla lähdössä matkalle. Nettikin on ollut kotoa poikki kohta viikon, joten olen pihalla vähän kaikesta. Toivottavasti paranen pian ja Portugalissa on hieman keväisempää kuin täällä Suomessa!

11 kommenttia:

 1. Hyvä niksi! Pikaista paranemista Sari! Virkistävää reissua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anne! Toivon joka aamu, että nyt on jo se pahin kohta ohi :)

   Poista
 2. https://www.focus.de/gesundheit/praxistipps/video/kuehlschrank-butter-weich-machen-so-gehts_id_4200159.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, aamiaisvoi tosiaan saadaan tällä konstilla levituspehmeäksi myös! Ei kumma, että rakastan Saksaa :D

   Poista
 3. Oih, Portugali. Hauskaa matkaa ja pikaista paranemista. Bongasinkin instasta tämän vinkin ja sen jälkeen rynnin Lidliin hakemaan lehden ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kunhan saan vielä päänupin lomamoodiin niin kyllä se tästä!

   Poista
 4. Lidlin lehti onkin tosi hyvä, onneksi se näkyy myös digitaaliversioassa täällä kauempana. Kaipaan muuten Lidliä tosi paljon...PIkaista paranemista ja hyvää Portugalin lomaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jael! Piakkoin pitäisi varmaan alkaa pakata, kun lähtö on kello 10...

   Poista
 5. Oho! Loistava vinkki. Kiitos.=)

  VastaaPoista