perjantai 9. maaliskuuta 2018

Pihviperjantai yhteisvinkein


Täällä Keskimaassa ei kannata mennä sillä mielillä kauppaan, että haluanpa tehdä tietystä raaka-aineesta ruokaa ja menen tuosta vain ostamaan sitä. Kannattaa mennä sillä mielin, että ostan mitä löytyy ja teen siitä ruokaa. Toimii se niinkin. Eilen ostin entrecôteta ja siitä sitten tänään tein ruokaa. Kysyin aamulla lemppariryhmästä vinkkejä ja niitähän tuli paljon. Kokosin sitten aterian meille ideoita yhdistellen. Ensi kesään jää Sivumaku-Janin heittämä ajatus grillata suoraan hiilillä. Tänään piti pakkas- ja lumisadepäivänä tyytyä paistinpannuun. Ikävä kyllä meillä ei ollut punajuuria, joten Riikan vinkkaamaa lisäkettä en voinut tehdä. Myös Viikonloppukokin vinkkaamat sumakkiperunat jäivät muhimaan mieleen. Annekin antoi kivoja vinkkejä

Entrecôte kahdelle

 • 2 viipaletta entrecôteta
 • suolaa ja pippuria
 • 1 rkl oliiviöljyä
 • 1 rkl voita
 • 1 iso oksa rosmariinia
 • 4 pientä valkosipulikynttä
Otin lihapalat lämpenemään pari tuntia ennen paistamista. Juuri ennen h-hetkeä ripotin pihveille suolaa ja pippuria kummallekin puolelle. Kuumensin pannulla oliiviöljyä oikein kuumaksi. Kun pannu melkein savusi, nostin pihvit pannulle paistumaan. Laitoin rosmariinioksan ja valkosipulikynnet pannulle mukaan. Paistoin alapuolta noin viisi minuuttia siihen asti, että toiselle puolelle alkoi nousta pieniä punertavia lihasnestepilkkuja. Se on merkki kääntää pihvit. Kun olin kääntänyt pihvit, laitoin pannulle mukaan hyvän nokareen voita ja nostin valkosipulinkynnet ja rosmariinia pihvien päälle. Kallistin pannua sen verran, että voin ja oliiviöljyn seos valui toiselle reunalle. Lusikoin seosta pihvien päälle ja valelin niitä muutaman hetken seoksella. Kun pihvit olivat paistuneet yhtä monta minuuttia molemmilta puolelta, nostin ne peltiselle lautaselle ja käärin lautasen folioon. Jätin pienen ilmaraon folioon, etteivät pihvit kypsyisi liikaa peitettyinä. Annoin pihvien levätä puolet siitä ajasta, jonka olin niitä paistanut, eli noin viitisen minuuttia.


Sinä aikana kun pihvit lepäsivät, viimeistelin perunat ja broccoliinit. Lisäkkeenä oli myös marinoitua mozzarellaa ja tomaattia. Ai niin, teinhän minä vielä karpalovoitakin! Alunperin sain idean Hannalta Nannan blogissa olleesta puolukkavoista, mutta meillä löytyi helpommin karpaloita. Sekoitin murskattuja karpaloita pehmeään voihin, maustoin seosta vielä tuoreella rosmariinilla, suolalla ja pippurilla. Lusikoin seoksen pieniin metallisiin kuppeihin ja laitoin ne pakastimeen. Kun oli aika syödä, maustevoi olikin jo kylmää. Maistui mainiolta entrecôten kanssa. 

2 kommenttia:

 1. Mikä perjantai. Ja söpöimmät maustekupit ikinä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollainen maustevoi kyllä kruunasi pihvin, pitää kokeilla puolukoillakin. :)

   Poista