perjantai 13. heinäkuuta 2018

Ranskalaiset uudet perunat

Nyt en enää muista mistä blogista otin ohjeen näihin ranskalaisiin paahdettuihin uusiin perunoihin, mutta hyvin hyvin ranskalaisiksi niitä kuvailtiin. Erinäisten vastusten takia päivästä tuli epämääräistä haahuilua ja ruoanlaitto venyi. Aikomani alkuruoka jäi aikomukseksi ja jälkiruokaa en ehtinyt edes aikoa. Mutta nämä perunat olivat oikein hyviä! 

Paahdetut uudet perunat 

  • uusia perunoita sen verran kuin arvelet ruokakuntasi syövän
  • iso nokare voita ja loraus oliiviöljyä
  • valkosipulinkynsiä
  • timjamia
  • rosmariinia
  • suolaa ja pippuria

Pese perunat hyvin, mutta älä vaivaudu kuorten takia. Sulata pannulla voita ja kuumenna siinä mukana oliiviöljyä. Kippaa perunat pannulle ja lisää sinne valkosipulinkynnet, timjamia ja rosmariinia. Paistele perunoita pannulla sen aikaa, että niiden kyljet ottavat väriä. Vielä niiden ei ole tarpeen kypsyä kokonaan. Jos sinulla on uuni käytössäsi, kuumenna se 200 asteeseen. Minulla ei juuri nyt ole uunia, joten laitoin kaasugrillin kuumenemaan. Laita perunat voi-oliiviöljyseoksineen uunivuokaan tai kuten minä sopivan kokoiseen alumiiniseen kertavuokaan. Ripauta päälle suolaa ja pippuria. Laita vuoka uuniin tai grillin kannen alle. Minä laitoin kaasugrillin yläosan ritilälle. Anna kypsyä noin 30 minuuttia, kokeile perunoiden kypsyyttä haarukalla. 

Meillä perunat olivat tarjolla pihvien, paahdettujen tomaattien ja fetan kanssa, myös muutama aprikoosi pyörähti grillin parilalla. Perunat olivat tosi hyviä, niiden kuori oli paahtunut kivan rapeaksi ja sisus oli pehmeää ja kypsää. Pieni lisäripaus suolaa ja lusikallinen aiolia oli paikallaan. 


Tour de Francen seitsemäs etappi oli kisan pisin, 231 km ja kyseessä oli tasamaan etappi. Eurosportin lähetys oli täysmittainen, aivan alusta loppuun asti ja pääjoukko piti eräänlaisen lisälepopäivän ajelemalla niinsanotusti sunnuntaivauhtia. Edes meillä ei ollut intoa katsoa ihan koko etappia, tosin emme olisi ehtineetkään. Lopussa oli odotettu massakiri ja sen voittajaksi leipoutui Lotto Jumbon Dylan Groenewegen ja kokonaiskilpailua johtaa Greg van Avermaet. Minun mielestäni voitto olisi voinut hyvin mennä Andre Greipelille, sillä hän tarvitsisi voiton parantaakseen mahdollisuuksiaan ensi kauden tallipaikkaa ajatellen. Toisekseen myös Mark Cavendish saisi mielestäni voittaa, sillä olisihan se reilua sekin. Froome killuu edelleen sijalla 14, mistä olen vähän salailoinen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti