sunnuntai 22. heinäkuuta 2018

Shake vigorously – päärynädrinkki

Eräänä vapaapäivänä teimme oikein ihastuttavat drinkit, johon saimme käytettyä sitä St Germain-likööriä. Löysin ohjeen Perpetually Hungry-blogista. Blogi on sittemmin hiljentynyt, mutta tämä ohje on oikein käyttökelpoinen. 

Päärynädrinkki kahdelle

  • puolikas päärynä 
  • 2 oksaa rosmariinia
  • tonic-vettä
  • 1/4 cup St Germain-likööriä
  • 1/3 cup giniä (Kalevala)
  • 2 suurta jääpalaa
  • monta pientä jääpalaa
Leikkaa päärynänpuolikas kuutioiksi, jätä kaksi palaa koristeluun. Laita kuutiot shakeriin ja laita sinne monta pientä jääpalaa. Mittaa mukaan alkoholit, laita kansi päälle ja ravista rivakasti niin, että päärynäkuutiot osittain hajoavat ja antavat makuaan drinkkiin. Laita laseihin suuri jääpala ja kaada päälle juomaa shakerista. Käytä vielä välissä pientä siivilää, niin juomaan ei tule liikaa päärynäsohjoa. Toppaa lasi tonicilla ja laita koristeeksi rosmariinioksa, johon on seivästetty palanen päärynää. 


Tämä oli todella hyvä ja raikas kimara, pidimme todella paljon! Voisi tarjota vaikka Silläsipulin väelle. Tänään en tätä drinkkiä saanut, sillä on ollut työpäivä. Lisään postauksen CampaSimpukan ylälaidan CampaKimarat-välilehdelle, jonne kerään kaikki drinkkiaiheiset postauksemme. 

Tour de Francen viidestoista etappi sujui ilmeisesti ilman minun vahtimistanikin, mitä suuresti ihmettelen. Tosin minulla on puhelimessa Tourin applikaatio,  joka nakuttaa viestejä aina, kun jotain kiinnostavaa tapahtuu ja vaikkei tapahtuisikaan. Sillä pysyy kyllä kupletin juonessa mukana. Selasin hieman Tourin sivuilta ja huomasin myös Andre Greipelin keskeyttäneen kisan, joten kirimiehiä ei enää kovin montaa ole mukana. Tämän päivän etapilla oli kaksi pitkää nousua, 15 ja 20 km mittaiset. Aatteleppa nyt itekkin, jos vaikka työmatkalla olisi 15 km ylämäkeä ja pyörällä pitäisi sotkea joka aamu? Juuei. Ei vaikka kotimatkalla sitten saisikin vain lasketella muna-asennossa. Ehdin kotiin vasta yhdeksän jälkeen ja luin Tourin sivuilta, että Astanan Magnus Cort Nielsen voitti etapin ja kokonaiskilpailun kärki on ennallaan, Geraint Thomas johtaa, Chris Froome on toisena ja Tom Dumoulin kolmantena. Huomenna Tourissa on toinen lepopäivä ja meillä CampaKeittiössä velttoillaan myös.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti