lauantai 14. heinäkuuta 2018

Unelmankevyt kukkakaalikeitto

En nyt voi sanoa, että tämä olisi erityisen ranskalainen ruokalaji, mutta koska tämä oli niin hyvää, kelpuutan sen ranskalaisen ruoan haasteeseen. Kukkakaali on ranskaksi chou-fleur. Riittäähän? Söimme tätä alkuruokana tänään, eilen en ehtinyt tehdä alkuruokaa koko päivän oltua sellaista säätämistä, ettei huonommasta väliä.

Alkuruokakeitto kukkakaalista 

  • 1 kukkakaali
  • 0,5  dl höyrytysvettä
  • 1 dl kermaa
  • 50 g voita
  • suolaa ja pippuria
  • kuivattua tomaattisilppua (sitä Portugalista ostettua purkkitavaraa)
  • timjamia
Kypsennä kukkakaali höyryssä ja säästä höyrytysvettä hieman. Laita kypsä kukkakaali blenderiin ja kaada mukaan pieni tilkka höyrytysvettä. Anna koneen tehdä kukkakaalista selvää. Lisää mukaan seokseen iso köntti voita ja hieman kermaa, mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita taas blenderillä. Jos et käytä sifonia, keitto on tässä vaiheessa valmista lautasille. Jos et käytä sifonia, voita voi laittaa vähemmän, mutta sifoni vaatii voita reippaasti. Kuumenna keitto vielä uudelleen. 

Jos käytät sifonia, siivilöi keitto tiheän siivilän läpi kattilaan. Kaada siivilöity keitto puolen litran pulloon ja laita kannen tiiviste huolellisesti paikalleen. Kierrä keittosuulake paikalleen ja samoin kaasupanos omassa kahvassaan. Kun kaasu on pihahtanut pulloon, ravista pulloa kymmenkunta kertaa rivakasti. Varo pullon kuumenevaa pintaa. Pursota keittoa tarjoiluastioihin, se on ilmavaa ja kevyttä, vaikka siinä on voita ja kermaa. Koristele tuoreella yritillä, vaikka oliiviöljytipalla tai millä nyt tahdotkaan.


Tour de Francen kahdeksas etappi oli taas melkoista sunnuntaiajelua, vaikka ihan varmasti tänään on ollut lauantai aamusta asti. Emme ehtineet paljon katsoa etappia, mutta loppukilometrit sentään. Olin jälleen toiveikas, että tänään olisi Andre Greiplelin päivä, mutta toiseksi hän jälleen jäi. Ensimmäiseksi ei sentään tullut Peter Sagan, vaan eilisen voittaja Dylan Groenewegen. Lopussa Greipel ja Gaveria harrastivat toistensa puskemista ja heidät pudotettiin jonnekin sijoille 90 jälkeen. Peter Sagan on nyt etapin lopputuloksissa toisena. Greg van Avermaet johtaa edelleen kokonaiskilpailua ja Chris Froome jatkaa hivuttautumista kärkeen, hän on nyt sijalla 12.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti