sunnuntai 12. tammikuuta 2020

Samaan viilitykseen mukaan – veriappelsiinia ja mozzarellaa

Tällä viikolla on puhjennut epidemia, pahana taas. Nimittäin veriappelsiinitartunta näkyy monessa instassa ja blogissa, niin CampaSimpukassakin. Koko viikon olemme olleet vähän heikoissa eväissä monista syistä, mutta tänään viimein pääsin kokkaamisen makuun ja söimme oikein kelpo aterian poropullien, pinaattimuusin ja veriappelisiini-mozzarellasalaatin muodossa. 

Veriappelsiinia ja mozzarellaa

  • 2 veriappelsiinia
  • 1 pallo buffalomozzarellaa
  • salaatinlehtiä
  • oliiviöljyä
  • pippuria
Leikkaa appelsiineista navoilta viipaleet ja kuoret suikaleina. Fileroi hedelmä ja purista rangoista irtoava mehu kuppiin. 

Sommittele lautaselle salaatinlehtiä renkaan muotoon. Nosta keskelle pallo mozzarellaa ja viillä siihen tasaisesti viiltoja niin, etteivät ne halkaise palloa. Sullo nätisti appelsiinifileitä viiltoihin. Sekoita kupissa olevaan appelsiinimehutilkkaan hieman oliiviöljyä ja kaada kastike salaatinlehtien ja mozzarellan päälle. Kierrä myllystä pippuria päälle.

2 kommenttia:

  1. Kovin tarttuvaa laatua näyttää olevan tuo veriappelsiinivirus. Iski meihinkin.
    Hyvää tätä vuotta. Kiva että sinäkin olet piristynyt kokkaamaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin sinne! On ollut tosiaan vähän alamaissa kokkauspuoli, kyllä se tästä taas!

      Poista