keskiviikko 9. joulukuuta 2020

Individualistiset Reblochon-lihamurekkeet

Täällä ollaan edelleen airfryer-innostuksen vallassa. Tällä kertaa kokeilin pieniä annoskokoisia lihamurekkeita. Käytin niitä samoja pieniä annosvuokia, joissa paistoin kakkuja ja muffineita (postaus huomenissa), ne ovat niin mainioita. Jääkaapista löytyi (enkä ollut varsinaisesti edes unohtanut) pieni pala Reblochon-juustoa, jota käytin hyvällä menestyksellä tartifletten valmistamiseen. 

Annoskokoiset Reblochon-lihamurekkeet (4 kpl)

  • 450 g naudan jauhelihaa
  • 1 kananmuna
  • 1/2 punasipulia
  • 2 pientä valkosipulinkynttä
  • 1 rkl tomaattipyrettä
  • suolaa ja pippuria
  • kuivattua tomaattimurua
  • voita sipulin kuullottamiseen ja vuokien voiteluun
  • 1/4 pyöreästä Reblochon-juustokiekosta (noin 125 g)
  1. Voitelin neljä pientä alumiinivuokaa ja laitoin ne jääkaappiin odottamaan. 
  2. Silppusin sipulin ja valkosipulin ja kuullotin niitä voinokareessa pannulla muutamia minuutteja.
  3. Kokosin kulhoon kaikki ainekset: jauhelihan, kananmunan, sipulit, tomaattipyreen, suolaa, pippura, tomaattimurun ja sekoitin taikinan tasaiseksi. 
  4. Paistoin pannulla pienen koepalan taikinasta ja lisäsin sen jälkeen hieman suolaa ja pippuria. 
  5. Jaoin taikinan neljään osaan ja pyöritin neljännekset palloiksi, jotka painelin kevyesti vuokiin, yhden kuhinkin. 
  6. Leikkasin juustopalan ensin puoliksi poikittain ja sitten pehmeää juustoa pitkin pitkittäin, jolloin sain kahdeksasosan kokoiset halkaistut palat. 
  7. Laitoin kuhunkin vuokaan juustopalan kuoripuoli päällepäin ja painoin sitä kevyesti. 
  8. Nostin vuoat airfryerin koriin, laitoin lämpötilaksi 200° C ja ajaksi ensin vartin. 
  9. Kurkistin vartin päästä ja lisäsin aikaa vielä kymmenen minuuttia.
  10. Mittasin murekkeiden sisälämpötilan ja kun se oli 58 astetta, katsoin niiden olevan valmiita. Juusto jo kupli lupaavasti. 

Meillä oli lisäkkeinä oikein perinteisesti höyrytettyjä perunoita, porkkanoita, parsakaalia ja ruusukaalia.  Kastikkeen sekoitin turkkilaisesta jogurtista, sitruuunamehusta, teelusikallisesta dijon-sinappia ja kuivatusta persiljasta, suolaa ja pippuria tuli myös. Murekkeet irtosivat pienellä kapealla lastalla vuokistaan ihan mukisematta ja lopputulos oli mehukas ja juuri sopivan kypsä, ei kuivunut. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti