sunnuntai 13. joulukuuta 2020

Kerta kiellon päälle-nugetit

Meillä tehdään ruokaa kahdelle hengelle, vieläpä kahdelle sellaiselle, jotka eivät olosuhteiden pakosta juuri nyt liiku paljon minnekään. Niinpä ruokaa ei tarvitse/pidä tehdä kovin paljon kerrallaan. Siinä on mennyt oikeastaan viisi vuotta, että olen oppinut tekemään ruokaa riittävän vähän kerrallaan. Nyt ei tarvita enää työlounaitakaan, joten todella on pitänyt himmata siinä, minkä verran kokkailen kerrallaan. 

Toki syömme välillä keräilyeriä ja tähdenlentoja, mutta koska pidän ruoanlaittamisesta ja pidän keittiövekottimista, olen sitten innokas kokeilemaan mitä kaikkea uudella laitteella voi tehdä. Vaikka kaksi joulutorttua kerrallaan, sillä emme ole niin kovin suuria joulutorttufaneja, että enää menisi uunipellillistä säällisessä ajassa. Mutta yksi lämmin joulutorttu kummallekin aamukahvin päätteeksi, se on mukavaa. Pari kertaa ennen joulua. 

Samalla tässä testailen mitä hyötyä uudesta lempparivekottimestani (airfryeristä, ellei tullut vielä selväksi) olisi CampaAdriassa, jossa ei ole uunia lainkaan. Olen kaivannut sinne uunia, mutten toisaalta raskisi luopua parhaimmasta astialaatikosta, joka poistuisi kokonaan uunin tieltä. 

Tänään kokeilin chicken nuggettien tekemistä, niistä tuli toden totta täysin ilman rasvaa valmistettuja. Mutta hieman kaipasin kyllä öljyssä paistetun rapeutta. Onneksi oli paksua majoneesia, mihin dipata. 

Kananugetit ilmakiertokypsentimessä (8 kpl)

  • 2 broilerin rintafilettä 
  • 1 kananmuna
  • 1 dl korppujauhoja
  • 1 dl parmesaaniraastetta
  • suolaa ja pippuria
  • kuivattua tomaattimurua
  • 1 tl oliiviöljyä
Leikkasin broilerin fileet neljään pitkulaiseen palaan. Vatkasin kevyesti kananmunan laakealla lautasella. Sekoitin korppujauhoihin parmesaaniraasteen, suolaa, pippuria ja tomaattimurumaustetta. Pyörittelin ensin broilerisuikaleet kananmunassa, sitten korppujauhoseoksessa. Sivelin airfryerin korin pohjaa ihan pienellä tilkalla oliiviöljyä ja nostelin paneroidut broileripalat koriin. Paistoin niitä 200° C-asteessa ensin 10 minuuttia, jonka jälkeen käänsin palat ja paistoin niitä vielä 8 minuuttia. Tässä kohtaa palaset olivat kypsiä, olisivat olleet ehkä minuutti pari aikaisemminkin. Luultavasti 8+8 minuuttia olisi ollut juuri passelisti.

Tarjolla oli nugettien kanssa kahta erilaista majoneesia, toinen oli maustettu wasabijauheella, toinen srirachalla. Muuten oli vadilla hedelmiä ja mozzarellaa. Melonia, päärynää, greippiä ja persimonia vadin toisessa päässä salaatinlehtien päällä ja kastiketilkalla marinoituna. Kastikkeessa oli greippimehua, oliiviöljyä, hunajaa, pippuria ja suolaa. Päälle oli lusikoitu granaattiomenan siemeniä. Olin toivonut, että kyseessä olisi sellainen granaattiomena, jossa on voimakkaan punaista mehua, mutta se olikin ihan vaaleaa, samoin siemenet. Niinpä en saanut marinoitua mozzarellaa punaiseksi. Toisessa päässä oli salaatinlehtien päällä nugetit ja välissä pikkukupit majoneeseja. 

2 kommenttia:

  1. Kyllä on pakko joskus hankkia tuollainen vekotin kun on niin kätevä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Etenkin pieniä määriä tehdessä se on kyllä tehokas ja nopea. Tykkään myös, kun laitteen puhidistaminen on niin helppoa, melkeinpä ei ole mitään puhdistettavaa.

      Poista