tiistai 15. joulukuuta 2020

Inkivääri-rakuunakanaa

Keittiössä on mukava onnistua, toisinaan oikein todella hyvin. Sen voimin porskuttaa ne vähemmän onnistuneet tai tavanomaisemmat päivät. Tänään tein ruokaa, joka maistui tosi hyvältä ja oli kivaa syödä. Eikä se haitannut, että olin bongannut punaisen lapun pakkauksen pääraaka-aineeseenkin. Minä en nolostele ostaa niitä, kun sopiva osuu kohdalle. Sitä en uskalla vannoa, että inkivääri ja rakuuna olisivat mikään tunnettu makupari, mutta vakuutan, että ne sopivat ihan älyttömän hyvin yhteen. Ihan vahingossa huomasin. 

Inkivääri-rakuunakanaa kahdelle


Lihannekset

  • 2 broilerin rintafilettä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • suolaa ja pippuria
  • kuivattua rakuunaa

Kastike

  • pieni pätkä kesäkurpitsaa
  • puolikas punasipuli
  • peukalonpään kokoinen pala tuoretta inkivääriä
  • 3-4 pientä suippopaprikaa (olivat nahistumisvaarassa)
  • 1,5 dl kermaa
  • 1 rkl konjakkia
  • sahramia
  • suolaa ja pippuria

Riisi

  • 1 dl sushiriisiä
  • vettä tarpeeksi
  • ripaus suolaa
  • muutama sahramihippu

Koristuksena

  • 1 pienen perunan kokoinen maa-artisokka
  • 1 tl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa ja pippuria
  • 1 pitkä valkosipulinvarsi silppuna
  1. Aloitin laittamalla riisin kypsymään riisinkeittimeen. Lisäsin mukaan hieman suolaa ja sahramia. 
  2. Leikkasin sipulin, kesäkurren, kuoritun inkiväärin ja paprikat suikaleiksi. 
  3. Avasin broileripakkauksen ja kuivasin rintafileet, leikkasin niihin viillot pitkittäin ikään kuin neljäksi sormeksi. 
  4. Maustoin palat suolalla, pippurilla ja kuivatulla rakuunalla ja lorautin päälle pikkuisen oliiviöljyä. 
  5. Paistoin broileripalat oliiviöljyssä molemmin puolin kauniin väriksiksi, mutta niiden ei tarvinnut vielä tulla kypsiksi. Nostin ne lautaselle odottamaan.
  6. Kumosin valmiit kasvikset kuumalle pannulle ja kuullotin niitä noin 8 minuuttia. Kun niissä alkoi olla väriä, nostin kanapalat takaisin pannulle ja kaadoin mukaan myös kerman ja konjakin. Lisäsin mukaan hieman sahramia. Annoin kastikkeen kiehua kokoon ja kanan kypsyä loppuun, se vei noin 10 minuuttia.
  7. Kuorin kastikkeen kypsyessä maa-artisokan ja viipaloin sen mandoliinilla ohuiksi viipaleiksi. 
  8. Sutikoin airfryerin ritilän oliiviöljyllä ja laitoin viipaleet koriin. Kypsensin niitä 200° C ensin 8 minuuttia, käänsin niitä ja kypsensin vielä 5 minuuttia. Silloin ne olivat paahtuneita ja rapeita. Nostin ne kuppiin ja maustoin suolalla ja pippurilla.
  9. Kun riisi oli valmista, kokosin annokset. Lautaselle tuli keltaista sahramilla maustettua riisiä, broilerin rintafile, kastiketta kasviksineen ja koristeeksi maa-artisokkalastuja ja valkosipulinvarsisilppua. 
Oli kyllä todella yhteensopivat maut, kypsyydet kohdallaan ja muutenkin kaikki meni nyt nappiin. Riisiä jäi hieman, mutta eipä sitä paljon vähempää kuin desin verran kuivaa riisiä voi keittimessä valmistaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti