maanantai 22. maaliskuuta 2021

Kiireiset hasselbackan perunat

Lauantaina aikataulut aterian suhteen heittivät häränpyllyä ja minun piti nopeuttaa aterian valmistamista miten taisin. Oli tarkoitus grillata pihvit ulkona hornankattilassa (Lone Star-kaasugrilli, joka lupaa paistaa pihvit minuutissa, eikä paljon valehtelekaan) ja paahtaa uunissa hasselbackan perunoita. Koska homma viivästyi, tein perunat sanonkomissä ja se onnistuikin oikein hyvin. Saattaa jäädä hyväksi tavaksi. 

Hasselbackan perunat sanonkomissä

  • perunoita 
  • oliiviöljyä
  • suolaa ja pippuria
Tämä on nyt niin yksinkertainen ohje, että mahtaisiko sitä edes tarvita, mutta kirjoitan nyt kuitenkin. Vaikka itselleni muistiin, jos vaikka meinaa joskus unohtua, että oliko se airfryer tähän kätevä vai ei. 

Meidän laitteeseemme mahtuu 9 keskikokoista perunaa, laitoin sen verran sillä meillä oli rakas ruokatuttu aterialla. Meille kahdelle olisin laittanut neljä perunaa. Laitoin pestyn ja kuivatun perunan kerrallaan kauhan pesään ja leikkasin perunoihin viiltoja kauhan reunoihin asti, näin en tullut sählänneeksi perunoita kokonaan halki. Maustoin perunat kulhossa oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla, pyörittelin niitä niin, että ne olivat kauttaaltaan öljyssä. Öljyä meni noin ruokalusikallinen. 

Nostin perunat airfryerin koriin (sen pohjalla on muotoon leikattu palanen ikileivinpaperia) ja laitoin laitteen päälle 180 asteessa ensin kymmeneksi minuutiksi. Sillä välin laitoin porkkanoita höyryttymään, tein pienen salaatin ja leikkasin pihvit valmiiksi. Kurkistin kymmenen minuutin kuluttua perunoita ja sivelin niille vielä pikkuisen oliiviöljyä. Paahdoin perunoita vielä toisen kymmenminuuttisen ja sillä välin Antti grillasi pihvit. 

Perunat tulivat juuri sopivan kypsiksi ja päältä rapeiksi 20 minuutissa. Tarkistin aiemmista postauksista, että uunissa niissä on mennyt noin 40 minuuttia vähintään. Eihän elämä ole tietenkään 20 minuutista kiinni, mutta etenkin kun jo on mennyt aikataulut vinksolleen ja on kauhia näläkä, niin ajansäästö on kiva juttu. Ja perunoista tuli tosi hyviä! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti