maanantai 15. maaliskuuta 2021

Kotkot-kastiketta kahdeksi päiväksi


Kotoisan raivaushurrikaanin suvantovaiheissa on sentään valmistettu ruokaakin. Toissapäivänä tein kahden päivän kotkot-kastikkeen, sillä sielu ei oikein sietäisi sanoa broileria kanaksi ja broilerikastike ei nyt vaan kuulosta kovin herkulta. Anteeksi, broilerit. 

Joku lintukastike

  • 400 g ohuita broilerinfileitä
  • 2 porkkanaa
  • 1 punasipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • palanen inkivääriä
  • 2 pientä suippopaprikaa
  • oliiviöljyä
  • 1 tölkki kookosmaitoa
  • 1 rkl garam masala-maustetahnaa
  • 1 tl currya
  • 1 tl kurkumaa
  • ripaus chilihiutaleita
  • suolaa ja pippuria
  • 1 limetin kuori raastettuna ja mehu puristettuna
  • tuoretta korianteria
  • tuoretta ruohosipulia
Leikkasin broilerifileet suikaleiksi, raastoin niiden päälle limetin kuorta ja puristin puolikkaan hedelmän mehun. Ripottelin pinnalle suolaa ja pippuria, sekoittelin ja jätin maustumaan siksi aikaa, että valmistelin ruokaan tulevat vihannekset. 

Lorautin pannulle oliiviöljyä ja kuumensin pannua. Herättelin pannulla ensin kurkumaa, currya, chilihiutaleita ja garam masalaa kuumassa öljyssä ja lisäsin sille sitten suikaleiksi leikatut sipulit, inkiväärin, paprikat ja porkkanat. Kun ne olivat saaneet kunnon maustekylvyn ja hieman paistopintaakin, lisäsin pannulle broilerisuikaleet. Kääntelin muutamia minuutteja ja kaadoin mukaan kookoskerman. Sekoittelin ja jätin kypsymään. 

Noin 20 minuutin kuluttua maistelin kastiketta, se tarvitsi vielä hieman suolaa ja pippuria. Ennen tarjoilua puristin kastikkeeseen vielä limetin mehua ja runsaasti tuoretta korianteria ja ruohosipulia. Tuona päivänä meillä oli lisäkkeenä riisiä ja toisena päivänä täysjyvänuudelia, joista jälkimmäinen oli vielä parempi kumppani kotkot-kastikkeelle kuin ensimmäinen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti