lauantai 26. kesäkuuta 2021

Tour de Francen aloituscocktail

Tänään alkaa CampaSimpukan 11. ranskalainen ruokahaaste. Ruokailumme oli kuitenkin melkoisen kotosuomalaista, meillä oli perhepäivälliset ja puuhaa riitti. Teimme kuitenkin eilen jo tämän pirteän kimaran, joka on oikein ranskalainen. Meillä oli jääkaapissa avattu pullo Suzea, jota voi luonnehtia hieman mummojuomaksi, mutta ei se haittaa. 

Kesäinen Suze-GT yhdelle 

  • 1,5 ouncea (ounce on noin 3 cl) giniä (meillä Bulldogia)
  • 0,5 ouncea Suze-katkeroa
  • 0,25 ouncea limetin mehua
  • muutama tippa Angosturaa
  • tonicia 
  • jäitä
  • limettiviipale
Viilennä lasi jäillä, kaada ne toiseen astiaan. Mittaa kylmään lasiin gini, Suze, limetin mehu, Angostura ja sekoita. Kaada jäät takaisin lasiin ja toppaa tonicilla. Lisää mukaan viipale limettiä. Tosi kiva kesäinen juoma! Lisään postauksen CampaSimpukan ylälaidan CampaKimarat-välilehdelle, jonne kerään cocktailkokeilujamme.

Tour de France 2021 alkoi meille mieluisalta Bretagnen alueelta, sinne oli tarkoitus tänä kesänä mennä paikan päälle katsomaan. Niin ei käynyt. En ollut ottanut erityisemmin selkoa joukkuiden kokoonpanoista, mutta sen verran lunttasin, että Tadej Pogacar, Primoz Roglic, Geraint Thomas, Richard Carapaz, Chris Froome, Andre Greipel, Julian Alaphilippe, Mark Cavendish, Aljandro Valverde, Nairo Quintana ja Peter Sagan ovat mukana. Minulle tämä on mitä mieluisin valikoima, siinä on lemppareitani niin mäkiin kuin kiriinkin. Toivon, että Mark Cavendish voittaa etapin ja Peter Sagan myös, Nairo Quintanasta ei enää uskalla kovin paljon toivoa. Chris Froome on päässyt asettamastani epämieluisuuspannasta, mutta voittajaksi paremmin kelpaisi minulle Primoz Roglic tai Julian Alaphilippe, etenkin jos viimemainittu muistaa, ettei tuuleta liian aikaisin. 

Ensimmäinen etappi oli heti ihan isojen poikien etappi, 197 km tönkäreistä reissua, joka päättyi ylämäkeen. Matkan aikana oli kaksi pahaa kolarisumaa, joista toisen aiheutti katsojan tielle yltänyt kyltti. Muutamia keskeytyksiä taisi tulla heti ekalla etapilla. Voittajaksi ajoi Julian Alaphilippe ja hän tietysti ajaa huomenna keltaisessa johtajan paidassa. Vielä ei tiedä jääkö huomiselta moniakin tulematta lähtöviivalle, Chris Froomen ajo ainakin näytti melkoisen tuskaiselta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti