perjantai 6. toukokuuta 2022

Pasta Primavera Italia-haasteen alkuun


Olemme viime aikoina syöneet Korea-painotteisesti, mutta nyt siirryimme keittiömielessä Italiaan. Giro d'Italia alkoi tänään, ei tosin Italiasta, vaan Unkarista. En anna sen nyt häiritä, kolmen ensimmäisen Unkari-etapin jälkeen kilpailu siirtyy Italiaan. Giron piti alkaa Unkarista jo vuonna 2020, mutta silloin juuri alkanut koronapandemia pisti suikat sekaisin ja koko kisa ajettiin ilman ulkomaanosuutta vasta syksyllä. Sitä en tiedä miksei viime vuonna jo sitten palattu Unkari-suunnitelmiin. 

Aloitamme haasteen hyvin keväisellä pastalla, Pasta Primaveralla. Otin vinkkejä sieltä täältä, joten minulla ei ole linkittää yksittäistä lähdettä. Laitoin hieman pekonia tähän muuten kasvisruokaan, koska minulla sattui olemaan avattu paketti pekonia eikä herneitä sitten löytynytkään. Olin katsonut mustikkapussin hernepussiksi. Niin kokeilunhaluinen en ollut, että olisin mustikoita käyttänyt. Hmm, mustikkapasta?

Pasta Primavera kahdelle

 • 200 g pastaa 
 • runsaasti suolattua vettä pastan keittämiseen
 • 4 viipaletta pekonia
 • vihreää parsaa (minulla sattui olemaan 6 vartta) 
 • puolikas pienestä kesäkurpitsasta ohuina viipaleina
 • 5-6 vartta kevätsipulia silppuna
 • suolaa ja pippuria
 • 0,5 dl kermaa
 • 2 rkl sitruunamehua ja sitruunankuorta raastettuna
 • raastettua parmesania
 • basilikaa
 1. Keitä pasta runsaasti suolatussa vedessä.
 2. Höyrytä parsoja pari minuuttia siivilässä. Nosta kylmään veteen, jotta kypsyminen keskeytyy ja parsojen vihreys säilyy. Leikkaa parsat paloiksi.
 3. Kuumenna pannua ja laita pekoniviipaleet sille ja paista niitä, kunnes rasva irtoaa ja viipaleet ovat pikkuisen rapeita, ei liikaa. Nosta viipaleet lautaselle odottamaan. Leikkaa pekoni saksilla paloiksi. 
 4. Lisää pannulle pekoninrasvaan silputtu kevät sipulin valkoiset osat, jätä vihreät osat silppuna odottamaan. 
 5. Lisää pannulle kesäkurpitsaviipaleet ja anna niidenkin kypsyä hetkinen.
 6. Kun pasta on kypsää, ota pari kauhallista keitinvettä tallelle, muuten kumoa pasta siivilään.
 7. Yhdistä pasta pannulle sipuleihin ja kesäkurpitsaan ja lisää mukaan pekonipalat ja parsat. 
 8. Lorauta päälle kermaa ja sekoittele. Jos on tarpeen, lisää hieman pastankeitinvettä, jos ruoka meinaa olla liian kuivaa. Varmista, että kaikki on kuumaa. 
 9. Mausta pippurilla, suolalla (jos se on tarpeen, pekonista tulee kyllä suolaa) ja sitruunamehulla. 
 10. Raasta annoksen päälle sitruunakuorta,  parmesania ja silppua hieman basilikaa vielä pinnalle. 

Unkarissa näyttää olevan ihanan alkukesäistä. Mietin, että milloin olemme mahtaneet viimeksi olla Unkarissa. Se on saattanut olla vuonna vuosituhannen vaihteessa, näyttäisi sielläkin olevan kirkkoja ja vesitorneja katsottavaksi. Girossa ajettiin tasamaan etappi ja mukana on monta suosikkiani, en ihan vielä ketä kaikkia onkaan. Ainakin Mark Cavendish ja Alejandro Valverde, josta on tänä keväänä sanottu aikovan lopettaa ammattilaisuuden tällä kaudella. Voittajaksi massakirissä kerkisi Mathieu van der Poel ja hän pitää pinkkiä paitaa huomenna. Aivan lopussa juuri ennen maaliviivaa Caleb Ewan kaatui ja menetti mahdollisuutensa voittoon. 

Ehdin jo miettiä, että ovatko Giron sivut tänä vuonna huonot vai vielä surkeammat ja taitavat olla jälkimmäiset. Kumpikaan meistä ei löytänyt tulostietoja ennen kuin vahingossa, enkä vielä löytänyt mistä ne löysin. Mahdollisesti jatkossa löydän ne vahingossa uudelleenkin. Tour de Francen sivut ovat ylivoimaisesti parhaimmat ja La Vueltakin menee Giron sivujen edellen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti