maanantai 28. elokuuta 2023

Ensalada de Pasta y Atún – espanjalainen tonnikala-pastasalaatti

Aamuisella Decizen keskustaan vievällä kävelyreissulla katsastimme paikkakunnan kirkon ja postitoimiston. Antti toimitti tärkeän asian, osti postimerkkejä. Se on aina samanlainen spektaakkeli ranskalaisissa postitoimistoissa. Yleensä koko henkilökunta on jo neuvomassa yhtä asiakasta faksin (!) käytössä ja vähitellen kaikki valuvat tähän oivalliseen asiakaspalvelutilanteeseen, jossa ulkomaanpelleä neuvotaan vierailla kielillä postimerkkien ostamisessa ja käytössä. Joillakin kerroilla Antti on sitten kyllä neuvonut työntekijöitä kuinka heidän hienoa postimerkkiautomaattiaan käytetään. Nytkään hän ei ostanut koko valikoimaa, vaan jätti muutaman merkin muillekin, kansiossa oli noin 20 merkkiä, joten ei saanut olla liian ahne. Kirkkoon ei päässyt sisälle, vaikka sieltä kyllä kuului klassista musiikkia uruilla soitettuna. 

Kirkko oli ferme

Tämän päivän espanjalainen ruokalaji on Spain on A Fork-blogin tonnikala-pastasalaatti, joka on nopea ja helppo tehdä retkikeittiössäkin. Meillä oli varastoissamme oikeastaan melkein kaikkea muuta paitsi tonnikalaa. Sitä sai lähimmästä Casino Shopista, jonne oli leirialueelta matkaa noin 700 metriä. 

Albertin tonnikala-pastasalaatti kahdelle

  • 2,5 dl kuivaa pientä fusillipastaa
  • vettä ja rivakasti suolaa pastan keittoon
  • 2 kananmunaa keitettynä
  • 20 mustaa kiventöntä oliivia
  • 3 eriväristä ja -kokoista tomaattia
  • 2 kevätsipulia (ei ollut ohjeessa käytettyä punasipulia)
  • 1 pieni tölkki tonnikalaa öljyssä (säästä öljy)
  • 2 rkl samppanjaviinietikkaa (kun ei ollut muuta, ohjeessa sherryetikkaa)
  • suolaa ja pippuria
  • tuoretta persiljaa
Keitin kananmunat kypsiksi ja toisessa kattilassa pastat. Leikkasin sipulit viipaleiksi ja tomaatit kuutioiksi, oliivin puolikkaiksi. Antti harvensi persiljapuskaa sopivasti ja avasi tonnikalapurkin. Kun pasta oli kypsää ja kananmunat kuorittu ja leikattu lohkoihin, kaadoin kypsän pastan salaattikulhoon (se määrittelee hyvin retkiruokien koon, ei saa tehdä enempää kuin silikonikulhoon mahtuu). Lisäsin mukaan öljystä kalastellut tonnikalapalat, tomaatit, sipulit ja oliivit, sekoittelin maltillisesti. Tonnikalapurkissa olevaan öljyyn sekoitin pari rkl etikkaa ja sekoittelin tasaiseksi. Kaadoin tämän pienen kastikkeen kulhoon ainesten päälle ja sommittelin kananmunalohkot päällimmäiseksi. Koristelin persiljalla ja kiersin myllystä päälle pippuria ja suolaa. La Vueltan kolmas etappi oli mäkinen ja paikoin ilmeisen keljussa säässä ajettu. Etapin voitti Remco Evenepoel ja kokonaiskilpailun johto tuli hänelle samassa kaupassa. Jonas Vingegaard on 31 sekuntia perässä ja sijalla 4, Primoz Roclic on 37 sekuntia ja sijalla 10. Kyllä kelpaa.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti