keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

Katselen maailmaa vaaleanpunaisten silmälasien lävitse

Jokunen aika sitten hyvän mielen listassa kerroin pitäväni kovasti tuliaisista. Etenkin, jos niiden tuoja tietää mikä minua miellyttää, eikä ole ostettu vain jotain, "kun on pakko". Eilen Kammenpyörittäjä tuli kotiin käytyään haistelemassa jumissa olevaa kevättä pohjoisessa Saksassa. Tavoilleen uskollisena hän toi laukut niin piukkaan pakattuina ja painon puolesta tappiin viritettynä, ettei voi kuin ihailla.

Saimme taas juustoja, leikkeleitä, suklaata ja kahvia, ikäänkuin täällä ei moisia tuotteita kaupoissa myytäisi. Ei kyllä myydäkään juuri sellaisia. Sen lisäksi sain hauskannäköisen pienen jalustan kameralleni, hauskannäköisyys on siinä vain lisäarvo, se on oikein pätevä. Täytyy opetella sitä hyödyntämään. Myös puiset hämmennyskauhat ilahduttivat minua, mutta eniten mielistyin uusiin silmälaseihini. 

Minähän EN tarvitse silmälaseja, en toki. Vuosittaisessa näkötarkastuksessa olen vielä sujahtanut iloisesti läpi ilman merkintää lasien käytöstä työssä. Olen silti välillä salaa lainannut Kammenpyörittäjän lukulaseja, niitä kahden euron +1-laseja, joita hän pitkin hampain käyttää hämärässä ja pientä tekstiä lukiessaan. Olemme kumpikin käyttäneet jo sen käsivaran, jolla näköä parannetaan aikansa (viedään luettava niin kauas kuin yllämme). Muistan vielä, kun Kammenpyörittäjä tuli tarkastuksesta kotiin niiden mustareunaisten lasien kanssa ja miten lannistuneen näköinen hän oli. Empatiaa tuntematta nauroin oikein remakasti. Nyt on sitten se päivä tullut, että minunkin nenälläni keikkuvat nämä näkimet. Kukaan ei kyllä nauranut minulle, poikaset kohteliaasti sanoivat, että nuohan sopivat sinulle ja Kammenpyörittäjäkin vain hymyili tyytyväisesti.

Sen lisäksi että Kammenpyörittäjä toi minulle näkimet, hän toi niihin sointuvan reunuskuoren älypuhelimeeni, joka ei kyllä kasvata käyttäjänsä älyä, näin voin todeta noin kuukauden käyttökokemuksella. Voinkohan valittaa jonnekin?

Nyt voin sitten varmaankin alkaa tehdä ruokaakin suuremmalla tarkkuudella, enkä sekoita ruokalusikoita teelusikoihin, kun näen mitä ohjeissa lukee. Jos vain maltan lukea kunnolla.

10 kommenttia:

 1. Onko odotettavissa ruokaa saksalaisista juustoista ja makkaroista? Nam!

  VastaaPoista
 2. Hienot lasit! Itse haaveilen (salaa) kirkkaan punaisista :) Kaikkein mieluiten olisin kyllä pitämättä laseja ollenkaan! Siis jos näkisin jotain ilman...

  VastaaPoista
 3. Huikeaa pinkkeyttä! Uusien silmälasien ostaminen kuuluu kauheiden projektien sarjaan, kerran kun olen tullut ostaneeksi (öööh, kai 7 vuotta sitten) tällaiset "hengettömät" kehykset niin kaikki muu piilareita lukuunottamatta tuntuu painavalta. Niinpä en ole saanut hankituksi mitään kivoja muovikehyksiä...

  Kevät on vähän jumiutunut täälläkin, lumiukon polttamisesta huolimatta.

  VastaaPoista
 4. jokihaka: Nyt on kauhea suma maitten kanssa, kun jokapuolella pyöräillään:))

  Heidi: Töissä sanoivat, että voisin olla opetusministeriön kansliapäällikko laseissani ja se oli kuulema kohteliaisuus. En ole vielä päättänyt uskonko!

  luimupupu: Nuo ovat siis ihan saksalaisen Tiimarin tuoteperhettä, mutta jos piakkoin joudun oikeat lukulasit hankkimaan, en taitaisi ihan pinkkiä ottaa:)

  Yaelian: Ja niillä vielä näkeekin paremmin! :D

  VastaaPoista
 5. Huisin hienot pokat! Minäkin vielä nauraa tiherrän työkavereiden läheltä-kaukaa -tiirailulle, mutta loppuu se nauru mullakin...luultavasti ennemmin kuin myöhemmin. Koitan pitää mielessä jonkun silmälääkärin lehdestä luetun lausunnon, että kyseessä ei ole ikänäkö vaan AIKUISnäkö. Niin kerta.

  VastaaPoista
 6. Hyvä kun on nyt sävysävyyn lasit ja puhelin! Oliko tuliasten joukossa myös tällä kertaa vaniljatankoja?

  VastaaPoista
 7. Kotiharmi: Aikuisnäkö! Hieno sana!

  Ankerias: Oli toki, K on pyöritellyt pakkauksia jossain paikallisessa kitymarketissa ja valinnut sellaisen missä sutkin autokauppiaan näköinen mies suositteli tuotetta, arvostin valintaa kovasti:)

  VastaaPoista
 8. Ihanaa pinkkiä :-) Täytyy yhtyä harmiin, kun 40 paukahti mittariin, kaikki lopettaa toiminnan. Juur myös piti "autolaseihin" lisätä tehoja....hmpffffff.

  VastaaPoista
 9. Tuuli: Autolaseja minulla ei vielä ole, mutta ei siihenkään enää varmaan kauan mene:))

  VastaaPoista