torstai 19. huhtikuuta 2012

Outo valoilmiö-salaatti

Tämän viikon sää on ollut lähes masentava. Mieleni olisi jo keväisissä asioissa, kukkasissa, linnunlaulussa ja katupölyssä. Niiden sijaan on tarjolla ollut lunta, räntää ja loskaa. Tänään päivällisaikaan sää kuitenkin otti ja kirkastui hetkeksi ja saatoimme nostaa salaatin terassille kuvattavaksi. Pienestä se on kiinni, että mieliala lähtee nousukiitoon!

Salaatti oli hyvin yksinkertainen. Marinoin pitkittäin halkaistuja broilerin fileitä (yksi file syöjää kohden) oliiviöljystä ja limen mehusta tehdyssä liemessä, jonka maustoin kuivatulla basilikalla, suolalla ja pippurilla, sekä lusikallisella sokeria. Höyrytin muutamia pieniä perunoita kypsiksi ja leikkasin ne kuutioiksi, jotka paistoin öljytilkassa rapeapintaisiksi. Grillasin lihaviipaleet ja leikkasin ne suikaleiksi.

Keräsin isolle vadille Kammenpyörittäjän vesiviljelypuutarhasta erilaisia salaatinlehtiä ja sirottelin kirsikkatomaattteja puolikkaina ja kurkku- ja ananaspalasia. Asettelin lihasuikaleet ja perunakuutiot vihannesten päälle ja ihan pintaan ripottelin ruohosipulia, rucolaa ja basilikanlehtiä. Balsamiviinietikka maustoi salaatin aromaattisesti ja hetkistä myöhemmin vati olikin jo tyhjä.


11 kommenttia:

 1. Kiitos tästä piristävästä salaattivinkistä! Jotenkin minun on aina vaikea keksiä "uudenlaisia" ja virkistäviä yhdistelmiä salaatteihin ja varsinkin tällaisiin ruokaisiin versioihin. Tämäkin on mukava siitä, että näitä aineksia on melkein aina jääkaapissa, niin salaatin voi pyöräyttää ihan yllättäen ja arvaamatta.

  VastaaPoista
 2. lintsi: Kiitos, tuossa salaatissa oli oikein hyvin syötävää kahdelle aikuiselle ja kahdelle teinille, pari palaa maistuvaa leipää ei kenties olisi ollut pahitteeksi. Salaattien syömisestä jää vielä vähän hyveellinen olokin, eikä sekään tee ihmiselle pahaa, silloin tällöin .D

  VastaaPoista
 3. Näyttää ihanan kesäiselle! :)

  VastaaPoista
 4. Heidi: Kiitos, sellainen se olikin, nyt oikeasti jo kaipaisi vähän kesää tai ainakin kunnon kevättä. Onko teillä vielä lunta paljon? Teillä oli niin HURJAN paljon silloin helmikuussa:)

  VastaaPoista
 5. No ei mikään ihme, että vati tyhjeni hetkessä!

  VastaaPoista
 6. Nanna: Oli muuten kiva asetella salaatti kulhon sijaan välillä isolle vadille, heti lisäsi näyttävyyttä ja paljon parempi kuvata. Eilen harjoittelin jalustan kanssa ja eri objektiiveilla kuvaamista, siinä menikin aikaa:)

  VastaaPoista
 7. juu, mua harmittaa kun en ole itseehtinyt yhtään soveltaa kuvauskurssin oppeja käytännössä ja se yks linssikin on vielä ostamatta. (Tekosyy on paras syy...)Kiinnitin huomion kyllä näihin hyviin kuviin.

  VastaaPoista
 8. Kävitkös jo ruokablogikuvauskurssilla?

  VastaaPoista
 9. Hiidenuhma: En käynyt, tämä kotoinen kuvausta pitkään harrastanut kotimies minua neuvoi ja opasti. Kurssikaan ei kyllä olisi pahitteeksi:)

  VastaaPoista
 10. ompa tosi hyvännäköinen salaatti! itse olen viime aikoina syöny tosi paljon salaatteja..

  VastaaPoista
 11. Manteli: Välillä tulee oikein himo salaatteihin, niitä kun "ruokaistaa", saa ihan täysipainoisen aterian.)

  VastaaPoista