sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Ei reissua ilman automuseota


Useimmilla matkoillamme käymme ilmailu- tai automuseoissa, jos niitä suinkin on reitin varrella ja saatamme hieman poiketa reitiltäkin sellaisiin mennäksemme. Tällä kertaa kävimme Modenan liepeillä sijaitsevassa Museo Paninissa, jossa ei esitellä täytettyjä leipiä, vaikka nekin kyllä olisivat kelvanneet. Kyse on Umberto Paninin Maserati-kokoelmasta, joka sijaitsee Hombren juustotilalla. Pihapiirissä näimme hyvävointisen näköistä karjaa ja pitkän rivin vanhoja traktoreita ennen kuin astuimme sisälle Maserati-kokoelman pariin, mikä olikin kyllä miellyttävä kokemus, sillä pihalla oli mitä muhevin lannantuoksu.  Mutta sisällä ei hajuhaittoja ollut, näimme aivan omin nokkinemme upean kokoelman autoja, polkupyöriä ja moottoripyöriä eikä huvista tarvinut maksaakaan mitään. Erikseen on mahdollista päästä maistamaan tilan juustoja, mutta sellaista tilaisuutta emme olleet itsellemme hankkineet. 

tolkun kahvikone
tällä varustuksella kyllä pärjää pitkälle

8 kommenttia:

 1. Mahtava! Meidän reissuihin kuuluvat lisäksi sota- ja tekniikkamuseot :) Paitsi että välillä minä laistan niistä ja hakeudun muualle.

  VastaaPoista
 2. Aikamoinen kaffekone. Mä en ole koskaan oppinut arvostamaan noita kotkia.

  Jos reissu vie Belgiaan, niin kannattaa ehdottomasti käydä Ronde-keskuksessa Oudenaardessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Belgiassa on tullut käytyä vain pari kertaa lyhyesti, kesällä haaveilin kyllä siitä Eneco-tourin seuraamisesta, ehkä ensi kesänä!

   Poista
 3. Himpura, tää olisi ollut meidän perheelle ihan täydellinen kohde: mies ja pikkukundi olisivat voineet ihailla autoja, ja minä olisin mennyt mässäilemään juustoilla. Ensi kesänä kenties..? :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen! Luomujuustoa tuottavat. Se on iltapäivisin auki ja sijainti selviää sen juustotilan sivujen kautta, tuo autopuoli on vähän salaperäisempi:)

   Poista
 4. Kuinkas tuossa fillarissa on tuollainen tussari kiinni? Selvisikö teille sen tarina?

  VastaaPoista
 5. Olimme museossa ihan parhaassa seurassa, eli kaksistaan, joten ei voinut kysyä mitään keltään mistään, mutta jospa se oli tilan metsänvartijan fillari? :)

  VastaaPoista