tiistai 2. lokakuuta 2012

Kuka pakkaisi laukkuni?


Minä en pidä matkalaukun purkamisesta, mutta teen sen mitä pikimmiten matkalta paluun jälkeen. Muuten laukku retkottaa aukinaisena jossain hankalassa paikassa taloutta. Poimin sieltä kihartimen, jos satun sitä tarvimaan vielä joskus ja käyttämättömät vaatteet sekoittuvat käytettyihin. Toiseksi keljuinta on laukun pakkaaminen. En ole koskaan ollut innoissani pakkaamassa laukkua tai jopa suunnittelemassa laukun pakkaamista, näinkin olen kuullut joillakin olevan asioiden laita. He nauttivat matkasta jo etukäteen fiilistellen asukokonaisuuksien sommittelulla ja järkevien kenkien käärimisellä suojapussiin, matkalukemisen valinnasta puhumattakaan. Not me! Minä menen mieluummin aivan viimetippaan arkirutiinilla, usein olen töissä vielä vartti ennen lähtöä tai teen kaikkea muuta, ettei vain tarvisi pakata laukkua. Eikä sillä todellakaan ole mitään tekemistä sen kanssa, kuinka mielelläni lähden matkalle.

Tänään on kuitenkin sen päivä, joka edeltää matkalle lähtöä ja tekemättä on vielä KAIKKI. Pitää järjestellä paikkoja, käydä kaupassa, valmistella ruokia ja ennen kaikkea pakata. Onneksi tässäkin päivässä on ainakin 12 lähes valoisaa tuntia, joista kaksi ensimmäistä kaupat ovat vielä suljettuina. Ja mitä minä teen nyt, kirjoittelen jaarituksiani mukavasti viltin alla lempiasennossani sohvalla, vaikka voisin jo pilkkoa naudanpaistia tai puunata saniteettitiloja. Taidan siis kammeta itseni tästä ylös ja aloittaa päivän puuhat.

Huomenna Kammenpyörittäjä ja minä lennähdämme Toscanaan, missä vietämme toivon mukaan vuoden kesäisimmän viikon. Toivottavasti saamme neniemme eteen monta hyvää kupillista kahvia, eikä jokunen loistopizzakaan tekisi pahaa. 

19 kommenttia:

 1. Hyvää matkaa!
  Mutta älä nyt hyvä ihminen puunaa saniteettitiloja ennen reissua. Paistin saat pilkkoa;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minä muuten, mutta kun koti ei jää tyhjilleen:) Ja olisihan sen voinut tehdä jo eilen tai toissapäivänä, mutta kun se viimetippa on aina se paras, se mun tapa!

   Poista
  2. Lisäys Hannelelle: Paisti on jo hautumassa, tuoksuu mainiolle, laitoin kaikki vihanneslaatikon jämät ja yrtit, eikä tuo voi olla olematta hyvää!

   Poista
 2. Ihanaa lomaa!

  ...kunnon viimehetken stressi on oiva lomamodellesiirtymismetodi nim. kokemusta rutkasti...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toinen vaihtoehto on ottaa sellainen kipakka lomanalkutappelus, mikään ei puhdista ilmaa niin kuin kunnon erimielisyys! Ei sentään, sitäkin on kyllä tullut joskus kokeiltua.

   Poista
 3. UUsi lukija täällä ilmoittautuu ja toivottelee hyvää matkaa :) Voi kun itsekkin sais tuolta töistä vapaata ja lähtisin kyllä heti johonkin lomailemaan ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että olet löytänyt Campasimpukkaan, Milma! Ja kiitos toivottelusta, eniten toivon, että aurinko paistaa ja toiseksi, että kaikki lautaselliset ruokaa ovat hyviä! Gnoccheja, risottoa, pizzaa, pastaa!

   Poista
 4. Kuulostaa aika tutulta. Tosin mä aina lähtiessä suunnittelen, kuinka aion puunata kodin ennen lähtöä, sillä siistiin kotiin on niin paljon kivempi palata. Tosin sitten pakkaaminen hoidetaan niin vauhdilla ja viime tipalla, että koko koti on räjähdyspisteessä...

  Mutta komppaan Hanneletta, älä nyt hyvä ihminen puunaa saniteettitiloja, luuletko että ne ovat puunatut palatessanne? Jos kerta nuoriso jää kotiin. :)

  Summa summarum: ihanaa reissua ja paljon aurinkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, nyt on melkein kaikki hommat tehty. Kammenpyörittäjä painii tuolla futonin kanssa, sen kanssa pitää ottaa matsi aika-ajoin. Saniteettitilat on siistit ja laukut otettu esille. Pieni paussi ja sitten se pakkaaminen. Tosin osa vaatteista on vielä pesukoneessa. Ihan ettei jäis viimetippaan...

   Poista
  2. Kyllä minunkin mielestä kodin järjestyksessä pitää olla kotoa lähtiessä, sen verran tulen vastaan (mutta saniteettitilasiivoukset on erikseen ne). Futonin kanssa painiminen on paljon puhdistavampaa kuin riitely, sitä kannatan:)

   Nauttikaa!

   Poista
 5. Ihanaista reissua! Voin tulla pakkausavuksi, jos saan tehdä myös itselleni tilaa matkalaukkuun :) Sinä voit sillä aikaa puunata vessan, jos et muuta puuhaa keksi. Tai syödä.

  VastaaPoista
 6. Hauskaa makaroonimaareissua!
  Pakkaaminen hoidetaan meilläkin viime tipassa jos on alle kuukauden reissu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei niin pitkää reissua, etteikö pakkaamisen ehdi tehdä vartissa :) Vaunureissuille pitää varata toinen vartti.

   Poista
 7. Hauskaa reissua! Toivotaan aurinkoa ja paljon hyvää ruokaa ja juomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, niitä etsitään heti huomenna iltapäivästä, suuntana ensin pyöräilykaupunki Lucca, jossa otetaan kaupunkipyörät vuokralle!

   Poista
 8. Mahtavaa matkaa Toscanaan! Siellä varmaan tulee montakin inspistä ja jäänkin odottelemaan matkaraportteja;D

  VastaaPoista
 9. Hyvää matkaa ja paljon herkullisia ruokahetkiä!

  VastaaPoista
 10. Kunhan palaat kotiin käy kurkkaamassa haaste :)

  http://soppaajasilmukoita.blogspot.fi/2012/10/ta-daa-mun-to-do.html

  VastaaPoista