lauantai 7. syyskuuta 2013

Paellan jatkojalostusta - täytetyt paprikat

Naureskelimme merkille, muka lehmiä tiellä?

Ensimmäinen oli seuraavan mutkan takana!

Eilistä paellaa jäi sen verran, että tänään oli tähdenlentopäivä. Olen aivan varma, että taloudelliset espanjalaiskotikokit kehittelevät paellantähteistä jotain seuraavalle päivälle, ainakin parhaat sattumat kerätään talteen, jos riisiä päätyykin kierrätykseen. Minulla oli rasiallinen pienehköjä punaisia paprikoita ja päätin käyttää ne pois täyttämällä ne paellalla ja tuunailla muutenkin hieman. 
 • 6 punaista pitkulaista paprikaa, ei kuitenkaan suippolaatua
 • paellaa
 • 12 kirsikkatomaattia
 • 12 rkl kermaa
 • pieni pala manchego-juustoa
Kuumensin uunin 180 asteeseen ja leikkasin paprikat pitkittäin halki niin, että myös kanta meni kahtia. Leikkasin kalvomaiset osat pois ja naputtelin siemenet irti. Asettelin puolikkaat oliiviöljyllä sivellylle leivinpaperille isoon vuokaan. Perkasin paellasta jokaiseen puolikkaaseen katkaravun, pieniä kanipaloja (anteeksi, luimupupu), chorizoa ja ne muutamat simpukat, jotka olivat jäljellä. Päälle lusikoin niin paljon riisiä, kuin paprikanpuolikkaisiin vain mahtui. Laitoin pinnalle puolikkaiksi leikattuja kirsikkatomaatteja, luruttelin jokaiseen puolikkaaseen lusikallisen kermaa ja raastoin päälle juustoa. Peitin vuoan ensin foliolla, että paprikat kypsyisivät siellä aluksi ilman, että juusto pinnalla heti ruksettuisi. Noin puolen tunnin kuluttua otin folion pois ja nostin uunin lämmön 200 asteeseen, kunnes juusto sai kauniin värin.

EDIT: Lisään tämän postauksen CampaSimpukan ylälaidasta löytyvälle Tähdenlennot-välilehdelle, jonne kerään kaikki jämäruokia käsittelevät postauksemme.

ennen uunia
uunin jälkeen
Olemme päivän aikana hankkiutuneet ajantasalle Vueltan suhteen. Tämän päiväisen etapin lähetys jäi aiottua lyhyemmäksi huonon sään vuoksi, kuvamateriaalia ei ollut saatavilla heti lähetysajan alussa. Vesisade oli melkoista, eikä keskeytyksiltä ja kaatumisiltakaan vältytty. Daniele Ratto Cannondale-tallista sinnitteli ensimmäiseen ammattilaisvoittoonsa ja kakkos- ja kolmospaikat jakoivat Vincenzo Nibali ja Chris Horner. Kokonaiskilpailua johtaa jälleen Vincenzo Nibali ja Horner on 50 sekunnin päässä. Alejandro Valverde on kolmantena. Huominenkin etappi on vuoristoinen. 

Päivän etapin lähtökaupunki, Bàga
Huomenna Jyväskylän liepeillä ajetaan Tähtisadeajot, reitti oli jo merkittynä, kun Kammenpyörittäjä kävi äsken hakemassa numerolappunsa.

4 kommenttia:

 1. Todella hyvä keino saada paellan loppu käytettyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisin mielelläni täyttänyt tomaattejakin, muttei minulla ollutkaan isompia tomaatteja yhtään, kun odotamme kasvihuoneen tomaattien kypsymistä. :)

   Poista
 2. Täytetyt paprikat ovat erinomaisia ja onpa hyvä idea käyttää edellisen päivän ruoanjämät uuteen ruokaan. Taidan muokata oivaa reseptiäsi vaihtamalla paellariisin kukkisriisiin ;)

  VastaaPoista