perjantai 13. syyskuuta 2013

Ulkoruokinnassa Savon reunalla

Hoitelin eilen kokkaukset ilman erityistä Espanja-aspektia, tein suomalaista klassikkoa, makaronilaatikkoa, jota oli tarkoitus tänäänkin einehtiä. Tein jälleen niin suuren annoksen, että ehdimme kyllästyä siihen, ennen kuin se loppuu. Tänään se vielä kelpasi nuorisolle siirtämään nälkää tuonnemmas. 

Olin tänään ystävääni kyytimässä ja tulin tutustuneeksi Pieksämäkeen. Kurkistin aamulla netistä, millaisia ruokapaikkoja Pieksämäeltä löytyisi lounastarkoituksiin. Ehdotin Ravintola Victoriaa ja sinne menimme lounaalle toimitettuamme asiamme, jolla varsinaisesti olimme.

Ravintola on kauniissa, melkein satavuotiaassa rakennuksessa, joka on alunperin rakennettu pankiksi, sittemmin sillä on ollut monia muita käyttötarkoituksia ennen kuin Ravintola Victoria aloitti siellä viime vuonna. Vaikka lounasbuffetti näytti hyvältä, päätimme kuitenkin tilata listalta. Ystäväni otti tomaattikeiton ja minä kantarellikeiton. Annokset olivat hyviä, mutta alkuruoaksi aivan liian suuria. Puolet olisi ollut aivan riittävästi. Kun mainitsimme siitä tarjoilijalle, hän lupsakasti tuumi, että höpöhöpö.

Liikaa soppaa
Pääruoaksi otimme lohta, ystäväni kantarellikastikkeella ja minä kampasimpukoilla. Annokset olivat kauniita, mutta jälleen todella suuria, omastani jäi syömättä puolet. Oma vikani tietysti, mitäs söin alkukeiton kokonaan. Autoilijana en saanut viininpisaraakaan, joten lasku jäi maltilliseksi. Osuuteni oli 30 euroa. Tai onhan se lounaasta aika paljon. Pidin kovasti ravintolan ilmapiiristä ja savolaissävytteisestä tarjoilusta ja siksi loppusumma ei hätkäyttänyt.

Vähemmän ruokaa, kiitos!
Ai niin, se kampasimpukka, jonka jaksoin syödä, oli hyvä. 

Vueltan tilanne kiepsahti uuteen uskoon. 19. etapin voittajaksi ajoi Joaquin "Burrito" Rodriguez. Vincenzo Nibali joutuu antamaan punapaidan päältään Chris Hornerille, tai ehkä Chris saa aivan oman. Huomenna on sitten karmaisevaan nousuun päättyvä etappi, joka viimein sinetöi kilpailun lopputuloksen. Päivän espanjalainen osuus hoidetaan taloudessamme nestemäisenä, viikonlopun aluksi laseissamme on espanjalaista viiniä!


8 kommenttia:

 1. Terveisiä sinne somaan kotikaupunkiini! Pitääpä viedä Äiti-kulta joskus Victoriaan syömään. Pieksussa ehdottomasti pitää käydä myös aseman vieressä olevassa JR-Grillissä, joka on kaupungin paras snägäri ja muutenkin mainio mesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli muuten ihan kiva pikkukaupunki! Tykkäsin, kun oli kolmiot sivuteiltä ja ilmaista parkkipaikkaa löytyi. Ja tuo ravinteli oli oikein kiva kokemus. Snägäri tietty on myös välillä paikallaan.

   Poista
 2. Olen käynyt Pieksämäellä aika useasti elämäni aikana, mutta en ole kertaakaan syönyt ravintolassa. Mummo tekee kaikkein parasta ruokaa ;) Mutta hauska oli lukea tutun kaupungin tuntemattomista ruokapaikoista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota paikkaa suosittelen:) Oli hauskaa, että siellä oli viinit pankkiholvissa! Tarjoilija sanoi, että jos joku ryttyilisi, hänet suljettaisiin holviin ja jonkun ajan päästä lasku perään!

   Poista
 3. on muuten annoksilla kokoa! eikä ole taidettu kermassakaan pihistellä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei :) Mutta oli kyllä hyvää, ei se niiden vika ollut, etten jaksanut syödä. Kauniit annokset!

   Poista
 4. Hei, ja kehtasit ottaa kuvia ravintolassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kehtasin! Mutta kyllä ujostutti. Otin vielä ulkoakin kuvan, mutta siitä tuli niin huono, että jäi julkaisematta :D Vieläkään ei ole nälkä kaiken tuon syömisen jälkeen.

   Poista