sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Saanko esitellä: Rachel - uusi pannukakkuidolini!

täydessä kukassa, vaikka alku oli vähän rankka
Koska minulla ilmeisesti on hieman kiire keittokirjahaasteeni kanssa, otin kirjat esille jo ennen aamiaista ja katsoin mitä nelikolla on sanottavaa aamiaispannukakuista. Hugh oli paistellut vain tavanomaisia lettuja, Jamie taas suositteli jotain jemeniläisiä räiskäleitä, Nigella vaikeni tyystin aiheesta kirjassa Kitchen. Rachel sentään oli sisällyttänyt kirjaansa Rachel's Food for Living juuri sellaisen fruity pancakes-ohjeen, jonka minä tänä aamuna, haasteen kolmanneksi viimeisenä päivänä tarvitsin. Ohjeen ainemääristä oli puhe tulla 12 pannukakkua, suurensin sitä 50 %. Tähän kirjaan ainemäärät, kuten Rachelin kirjassa:
 • 150 g vehnäjauhoja
 • 2 tl leivinjauhetta
 • 0,25 tl ruokasoodaa
 • 25-50 g sokeria (maun mukaan)
 • 2 kananmunaa
 • 1-1,25 dl piimää (käytin täysmaitoa ja maustamatonta jogurttia)
 • 25 g sulatettua voita+hieman paistamiseen
 • mustikoita
Sekoitin kaikki ainekset tasaiseksi taikinaksi ja kuumensin crêpelaitteen paistolevyn kuumaksi. Sipaisin sille hieman voita ja paistoin 4 pannukakkua kerrallaan. Ripottelin mustikoita taikinaiselle pinnalle heti, kun olin lusikoinut taikinan pannulle. Kun pinta alkoi kuplia, käänsin pannukakut ja paistoin toisenkin puolen. Suurennetusta taikinastani tuli 17 halkaisijaltaan noin 8 senttistä pannukakkua, jotka menivät kuin kuumille kiville vaahterasiirapilla höystettyinä ja maitokahvin ja teen kanssa. 


Olen tehnyt pannukakut monia vuosia Nigellan ohjeella, jonka olen ottanut ensimmäisestä ostamastani Nigellan suomennetusta kirjasta. En muuten tiedä onko muita myöhemmin suomennettu. Vaikka kovasti pidänkin Nigellan ohjeesta, tämä Rachelin ohje oli vielä parempi, tuo hapanmaitotuote varmaankin teki sen viimesilauksen pannukakkujen pehmeydelle. Myöskin crêpelaite on oivallinen muidenkin kuin ohuiden lettujen paistamiseen, tuleepa sitäkin lähes turhaketta käytettyä useamman kerran vuodessa.

Keittokirjahaasteen tämänhetkinen vaihe:
Kokonaistilanne 35/48
Rachel 10/12
Nigella 10/12
Jamie 6/12
Hugh 9/12

Kuten huomaatte, on Jamie jäänyt hieman lapsipuolen asemaan. Olen selaamastani selannut kirjaa Jamie's Great Britain, joka vaikuttaa niin inspiroivalta. Sittenkin siitä tuntuu olevan vaikeinta löytää kokeiltavaa. Muitten osalta tilanne ei ole kovin huolestuttava. Siispä jatkan pläräämistä. 


PS. Luojan kiitos poikani ovat jo niin isoja, ettei neuvolantätikään voi moittia minua siitä, että meillä syödään liian usein pannukakkuja! Meillä oli kyllä oikeasti aivan mahtava terveydenhoitaja lastenneuvolassa, Hilppa.

4 kommenttia:

 1. Mustikkapannarit on niin ihania, ollaan syöty niitä jo kahdesti nyt joululomalla, heh. Tosin nykyään olen tehnyt pannarit ilman mustikoita ja lisännyt kourallisen kohmeisia mustikoita pannarin päälle (ja tietty vaahterasiirappia litratolkulla!).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustikka sopii jotenkin ylivoimaisen hyvin näihin, mikähän siinä on? Paremmin kuin vadelmat vaikka :)

   Poista
 2. Hieno kaffe! Mulla meinaa kuvanpiirtotaito unohtua kun ei tule laitettua maitokahveja kuin sillloin tällöin vieraille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kammenpyörittäjä suositteli vielä tarkentamaan, että tuo on vasenkätiselle tarkoitettu kahvi:D

   Poista