lauantai 15. maaliskuuta 2014

Aperol Spritz - italialainen aperitiivi


Hyvin usein olemme nähneet italialaisten siemailevan ravintoloiden pöydissä tymäkän oranssia drinkkiä, jonka nimeä en tiennyt. Nyt tiedän, että kyse on Aperol Spritz-nimisestä juomasta ja sellaista teimme tänään italilaispäivällisen alkudrinkiksi, tosin hyvissä ajoin, jo ennen kuin edes aloitin kokkaamista. Hankin Aperol-pullon pitkäripaisesta jo muutama viikko sitten, samalla kun ostin drinkkiin tarvittavan prosecconkin. Se kyllä meni jo parempiin suihin viime viikolla, kun kohotimme tunnelmaa Apocalypticaa varten. Kammenpyörittäjä poikkesi valintamyymälään uudemman kerran ja paikkasi vajeen. 

Aperol Spritz yhdelle

 • 3 osaa proseccoa
 • 2 osaa Aperolia
 • loraus soodavettä
 • jääpaloja
 • suikale appelsiinin kuorta ja lohko appelsiinia
Ainekset kasataan lasiin ja juodaan. Nanna ja IsoHoo voivat varmasti kertoa, kuinka drinkki oikeasti kootaan. Juoma oli raikasta ja kirpeää, en tiedä tulisiko siitä suosikkini, mutta jotain käyttöä tuolle Aperol-pullolle pitää keksiä. Lisään postauksen CampaSimpukan ylälaidan CampaKimarat-välilehdelle, jonne kerään kaikki drinkkiaiheiset postauksemme.


4 kommenttia:

 1. Se näyttää niin kauniille, että haluaisinpa itsekin kokeilla! Taisin pyöritellä Aperol-pulloa käsissäni viime syksynä lentokentällä, mutta sitten mietin, että tuskin me sitä kuitenkaan juotaisiin. En ole siis koskaan edes maistanut kyseistä drinkkiä, mutta ulkonäkö houkuttaa kovasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika moneen drinkkiin kyllä tuosta pullosta piisaa :D

   Poista
 2. Tosi hienot kuvat! Enpä ole tuommoista Aperolia koskaan maistanut, pitääpä kokeilla joskus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Toinen kierros tuntuu maistuvan vielä huomattavasti paremmin. ;)

   Poista