tiistai 11. maaliskuuta 2014

ILO-guacamole kokeilussa

askarteluvastaavan käsitys pienestä salaatista


Edit: kaupallinen yhteistyö, Jokilaakson Juusto

Sain tuotenäytteitä jämsäläiseltä Jokilaakson Juusto Oy:ltä. Muistaakseni keskiviikkona sain ensimmäisen postin asiasta ja sovimme, että minulle toimitettaisiin seuraavan viikon alussa paketti, jossa olisi firman tuorejuustoja, hummuksia ja guacamolea maisteltavaksi. Perjantaina sain kuitenkin uuden yhteydenoton, jossa tiedusteltiin mahdollisuutta tuoda paketti suoraan kotiovelle lauantaina, sillä se sopisi hyvin erään työntekijän reittiin tuona päivänä. Mikäpä ettei sopisi ja täsmälleen sovittuna aikana ovikello soi ja minulle annettiin käteen hauskan näköinen kylmälaukku, jossa oli tuotteita enemmän, kuin olin osannut odottaa. 

Koemaistomme heti samana iltana ILO -guacamolea rinnakkain kotitekoisen guacamolen kanssa ja totesimme tuotteen olevan aivan eri maata, kuin ne lasipurkkiin pakatut muka-guacamolet, joita aikaisemmin paremmasta tietämättömänä ostin ennen kuin aloin itse tehdä guacamolea. Rakenne oli aika hienojakoinen, mutta kaukana alkulimaksi nimeämästäni tekoaineesta. Maku oli oikeasti avokadoinen, tuoteselosteen mukaan tuotteessa onkin 92 % avokadoa. Omatekemä oli silti parempaa, mutta jos sattuu käymään niin, ettei avokadojen hankkiminen sopivan kypsinä onnistu, on tämä tuote aika hyvä hankinta. 

Työkaverit ovat aina hyviä koekaniineita kaikenlaisille tuotenäytteille ja ruokakokeiluilleni. Otin guacamolea, hummusta ja tuorejuustoja mukaan töihin ja kehotin kaikki maistelemaan vapaasti. Teimme yhteistä lounasta, johon kuului tortilloja limemarinoidun broilerin ja kasvisten kanssa. Askarteluvastaava a.k.a Jekkutyttö pilkkoi kasvikset ja minä pikamarinoin broilerisuikaleet. 

Limemarinoitu korianterikana

  • 1 kg broilerisuikaleita
  • 2 limetin mehu
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • monta roiskausta punaista tabascoa
  • 1 rkl soijakastiketta
  • iso ravistus kuivattua yrttiseosta (taitaa olla joku pizzayrttisekoitus)
  • suolaa ja pippuria
  • nippu tuoretta korianteria
  • oliiviöljyä paistamiseen
Puristin limettien mehun isoon kattilaan, jota käytin marinoimiseen. Lisäsin muut marinadiainekset kattilaan ja sekoitin mukaan lihasuikaleet. Annoin niiden pikamarinoitua sen aikaa, että paistinpannu ja tilkka oliivöljyä kuumenivat. Paistoin lihasuikaleet muutamissa erissä kypsiksi, tuollaiset suikaleet näyttävät kypsyvän tosi nopeasti. Työpaikkalounas maksoi kullekin syöjälle 6 euroa ja siihen kuului kaksi runsaasti täytettyä tortillaa, kylmää vettä ja omavalintainen jäätelö taukotilan pakastimesta. Näillä yhteislounailla saamme mukavasti kerättyä rahaa, jolla pyöritämme pientä työpaikkakioskia ja vietämme vuosittain muutamat hauskat juhlat. 

En ollut aikaisemmin tietoinen Jokilaakson Juusto Oy:n tuotteista, enkä vieläkään ole niitä kaupassa nähnyt, koska en ole lauantain jälkeen käynyt kaupoissa. Pidin kovasti siitä, miten tuotenäytteitä tarjottiin, miten minulta ei vaadittu mitään ja miten tuotteet toimitettiin. 

eväät jo valmiina, melontakausi lähestyy

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti