torstai 13. maaliskuuta 2014

Keittiövinkki Mysin tapaan

Joskus asiat menevät perille kerrasta ja jäävät sinne lopullisesti. Ei tarvitse toistaa. Esimerkiksi se, miten säilykepurkki litistetään odottamaan kierrätykseen viemistä, sen Mysi Lahtinen näytti jossain ohjelmassa ties kuinka monta kymmentä vuotta sitten, enkä ole sitä unohtanut. Tosin useimmat säilykepurkit ovat nykyisin sellaisia, ettei erillistä avaajaa tarvita, eikä pohjapuolta saa saumaustavan vuoksi leikattua irti. Jos käsiin kuitenkin sattuu esimerkiksi pari purkkia ankanrasvaa ja tarvitaan perinteistä avaajaa, voi tätä vinkkiä soveltaa. Siinä saa samalla valheellisen voimantunteen, kun pienellä painalluksella puristaa molemmista päistä avatun lieriön levyksi. Voimantunne ei ole koskaan pahasta. Lanseeraan Campakeittiöön uuden tunnisteen, keittiövinkki. 

purkkien rasvaisuuteen vinkki ei auttanut

4 kommenttia:

 1. Kätsy idea. Meillä on kierrätysastia pihassa, joten kotioloissa en varmaan jaksa purkkeja kauheasti litistää mutta pitää pitää mielessä väliaikaisasumuksia varten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me kerätään noin viikon verran kierrätykseen meneviä ja mennessämme isommalle kauppareissulle, heitetään lasit, pahvit ja metallit kierrätykseen :)

   Poista
 2. Miten yksinkertaisen fiksua. Peittoaa sen, että yrittää löytää sisäkkäin mahtuvaisia tölkkejä....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lasipurkit on kans aina sellaisia, etteivät varmasti mene sisäkkäin :D

   Poista