lauantai 15. maaliskuuta 2014

Lisää käyttöä haudutuspadalle - crème brûlée hissuksiin


Crème brûlée on jälkiruoka, josta pidän kovasti, etenkin jos sokerikuori rapsahtaa kauniisti, kuten Améliessa. Nyt kun Ranskassa ajetaan keväistä ammattipyöräilyn etappikilpailua, Paris-Nizzaa, halusin tehdä crème brûléeta (nuo väkäset tekevät minut hulluksi) jälkiruoaksi. Olen aikaisemmin tehnyt vanukkaan (välttelen nyt väkäsiä) Nigellan ohjeella ja kerran uunissa vesihauteessa. Nigellan ohjeella ei taida voida puhua aivan aidosta tavarasta, mutta sillä onnistun varmemmin. Uuniversiossa sen sijaan olen loivasti epäonnistunut. Vanukas jäi kastikkeeksi ja sekös sapetti. 

Muistin taas Crock Pot- haudutuspatani, halusin käyttää sitä taas uudella tavalla. Laitoin foodgawkeriin hakusanaksi "slow cooker" ja sain eteeni satoja ohjeita, miten pataa voi hyödyntää. Tarkensin vielä hakua lisäämällä sanan "dessert" ja ensimmäisenä huomasin crème brûléen, jota oli tehty The Chic Site-blogissa. Se kuulosti sopivan helpolta toteuttaa, sillä minulla oli tiedossa paljon puuhaa keittiössä tänään.

Crème Brûlée neljälle Croc Pot- haudutuspadassa

  • 3,5 dl kermaa
  • 1,2 dl täysmaitoa
  • 6 keltuaista
  • ripaus suolaa
  • 0,7 dl sokeria
  • 1,5 tl vaniljatahnaa
  • 4 rkl ruokasokeria tohottamiseen
Sovittele annoskulhosi haudutuspataan, omaani meni juuri neljä pientä vuokaa limittäin. Mittaa kerma, maito, keltuaiset, suola, sokeri ja vaniljatahna kulhoon ja vispilöi sen aikaa, että sokeri liukenee seokseen. Kaada haudutuspataan annoskulhojen ympärille vettä niin, että ne ovat 3/4 upoksissa. Kaada vaniljakastikepohja kaatonokalliseen kannuun ja kaada kastiketta annoskulhoihin, tällä ohjeella omani tulivat noin sentin verran vaille täyteen. Aseta pata low heat- asetukselle ja laita kansi huolellisesti padan päälle. Anna vanukkaiden kypsyä  niin kauan, että vanukkaat ovat kypsät. Kokeile mittarilla yhden lämpötilaa, sen tulisi olla 85 astetta. Minun vanukkaani olivat vielä liian tutisevia kolmen tunnin jälkeen. Siinä vaiheessa laitoin asetuksen high heat ja jatkoin kypsentämistä vielä puolitoista tuntia. Sitten vanukkaat olivat töpäköitä ja sisälämpö oli 84.Ota kypsät vanukkaat varovasti pannulapasin verhotuilla käsillä pois padasta ja laita ne viilenemään peittämättä, aluksi huoneenlämmössä ja sitten jääkaapissa, kun eivät ole enää liian kuumia sinne. Anna vanukkaiden hyytyä vielä parisen tuntia, taikka kelmulla peitettynä seuraavaan päiväänkin. Ennen tarjoilua ripota annosten päälle ruokasokeria ja polta pinta kauniiksi keittiötohottimella. Tämä ohje on kätevä siinä mielessä, että kun kypsennysajan on kerran kokeillut, voi aika huoletta unohtaa vanukkaat pataan ja puuhailla kaikenlaista muuta. Kiireisen konsti tämä ei ole, muttei crème brûlée ole sitä muutenkaan.

Liitän tämän postauksen CampaSimpukan ylälaidasta löytyvälle Crock Pot-välilehdelle, jonne kerään kaikki haudutuspata-aiheiset postauksemme. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti