keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Humpan perässä

vähän vaiheessa
Minilomanen Saksassa piristää mukavasti meitä askel-eteen-askel-taakse-kevääseemme kyllästyneitä. Viime vuonna olimme reissussa pari viikkoa myöhemmin ja sen kyllä huomaa, eri puut ja kukat kukkivat tähän aikaan. Aloitimme matkamme tutusta Cochemin kaupungista, pyyhälsimmme sinne heti iltasella saapuneen lentomme jälkeen. Olin varannut meille huoneen pienestä hotellista pääaukion reunalta ja katsonut valmiiksi ravintolan, jonka keittiö olisi auki sunnuntai-iltana vielä yhdeksän maissa. Silloin ei kannata kaihoilla saksalaisiin ravintoloihin, vaan italialaisiin, tai kiinalaisiin, turkkilaisiakin näytti olevan auki. 


Kävimme mukavassa pizzeriassa, jossa söimme oikein kelvolliset ja etenkin kohtuukokoiset pizzat. Jos joku sattuu Cochemin uneliaaseen kaupunkiin, suosittelemme Castelloa, sieltä sai ostettua hyvän espressonkin!


Maanantaina ajelimme Kölniin pienellä sievällä Ford Fiestallamme, joka on melkein vadelmanpunainen. Kammenpyörittäjä ei varsinaisesti ilahtunut automaattivaihteistosta, mutta kyllä Fiesta liikahtaa autobahnillakin.


Kölnissä meillä oli huone kahdeksi yöksi lähellä rautatieasemaa Hotel Ludwigissa. Pysäköinti Kölnissä on kallista, joten pidimme 15 euron vuorokausihintaa hotellin autotallissa oikein hyvänä ja pysäköimmekin auton sinne koko ajaksi, minkä vietimme kaupungissa. Liikuimme keskustassa kävellen ja kauemmas hurautimme metrolla. 24 tuntia voimassa oleva matkailijalippu maksoi 9 euroa. Metroverkko lienee aika kattava, me ajoimme vain muutamalla linjalla mennessämme kaupungin pohjoisreunalle Eläkeläisten keikalle Underground-nimiseen paikkaan.

kuva metrokartasta puhelimeen ja menoksi!
Maanantainen Eläkeläisten keikka oli minulle laskujeni mukaan kuudes tai seitsemäs vähän yli vuoden aikana. Alan olla jo hyvin perillä bändin keikkatavoista ja yleisöstäkin, jossa ei paljon ole eroa, olipa humppakansa suomalaista tai saksalaista. Ikävä kyllä emme nähneet humppajunaa, mutta muuten meno oli hulvaton ja kovaääninen. Yhtye soitti tunnin ja kolme varttia, se kyllä piisaakin aivan mainiosti. Ilta oli ihanan kesäinen kymmenen aikaan, kun kävelimme metroasemalle.

eikö muka tunnista kuka kuvassa?

6 kommenttia:

 1. Tanssikurssilla saa aina pelätä, että soitetaan humppaa. Se on tälle kunnolle kova juttu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, en minäkään suurin surminkaan tanssisi humppaa, en tosin paljon mitään muutakaan :D

   Poista
 2. Tervetuloa takaisin!
  Viime vuonnahan kevät oli Keski-Euroopassakin kovasti myöhässä. Belgiassa näytti Rondea katsoessa samalta kuin viime vuonna toukokuun alussa kun menimme Ranskaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei me vielä olla takaisin, tänään ja huomenna vielä humpataan, perjantaina kotiin :D Nyt kevät näyttäisi olevan tosiaan vähän pitemmällä, mutta epävakaistahan tämä on.

   Poista
 3. Mua naurattaa aina, kun luen näistä Eläkeläisten keski-euroopan keikoista :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä siellä paikanpäälläkin naurattaa, moni juttu :D

   Poista