Minulle kävi tänään sama kuin viime syksynä, kun tein ensimmäistä kertaa ruokaa brisketistä. Laitoin silloinkin lihan haudutuspataan ja ajattelin tyhmyyksissäni, että 6-8 tuntia riittää, mutta menimme sitten nukkumaan vatsat täynnä ruokasekasikiötä, kebap-quesadilloja, koska brisket ei vain antautunut. Kyllä se sitten vähän ennen puoltayötä oli valmista, mureaa ja hyvän makuista.
Tänään saman tempun tekivät porokiekot, jotka ovat olleet padassa noin klo 11 alkaen. Se maaginen hetki, jolloin kalvot antautuvat ja lihasta tulee nyhtöisää ei vain tullut, eikä tullut. Minun täytyi pistäytyä lähikaupassamme ja ostaa sieltä savulohta. Puolta tuntia myöhemmin kauhoimme tyytyväisinä lohipastaa suuhumme, hyvä ruoka, parempi mieli. Vaihdoin crock-potin asetukselle low ja ajaksi 10 tuntia. Eiköhän siinä ajassa potkatkin opi? Huomenna sitten poroa ja lehtikaaliohrattoa sauvajyväsen neuvoin.
Jotkut ovat sitkeitä tapauksia...
VastaaPoistaAjattelin lähinnä lihoja, en kokkia, mutta sitkeys on hyvä piirre kokissa :-D
Ilman muuta, kokin kannattaa olla sitkeä. Miten muuten pannusi, onko toiminut? :)
PoistaIhana kuva. Tulee mieleen, kun vanhoissa Aku Ankka -sarjakuvissa aina haudottiin mustaa silmää mehevällä kyljyksellä :)
VastaaPoista-Savusuolaa, Janica
Nyt ne ovat antautuneet, kohta päästään syömään :D
PoistaJotkut tyypit on vaan kesytettävä, pitkään ja hartaasti ;) Onneksi sulla oli Plan B, meikällä ei ole aina ollut vaan on harjoiteltu pureskelua ;O
VastaaPoistaNo niinpä! Ei voi tosin taloudellisuudella kehua, kun pata oli päällä noin 12 tuntia :D
Poista