perjantai 6. helmikuuta 2015

Ei tullut tänään valmista


Minulle kävi tänään sama kuin viime syksynä, kun tein ensimmäistä kertaa ruokaa brisketistä. Laitoin silloinkin lihan haudutuspataan ja ajattelin tyhmyyksissäni, että 6-8 tuntia riittää, mutta menimme sitten nukkumaan vatsat täynnä ruokasekasikiötä, kebap-quesadilloja, koska brisket ei vain antautunut. Kyllä se sitten vähän ennen puoltayötä oli valmista, mureaa ja hyvän makuista.

Tänään saman tempun tekivät porokiekot, jotka ovat olleet padassa noin klo 11 alkaen. Se maaginen hetki, jolloin kalvot antautuvat ja lihasta tulee nyhtöisää ei vain tullut, eikä tullut. Minun täytyi pistäytyä lähikaupassamme ja ostaa sieltä savulohta. Puolta tuntia myöhemmin kauhoimme tyytyväisinä lohipastaa suuhumme, hyvä ruoka, parempi mieli. Vaihdoin crock-potin asetukselle low ja ajaksi 10 tuntia. Eiköhän siinä ajassa potkatkin opi? Huomenna sitten poroa  ja lehtikaaliohrattoa sauvajyväsen neuvoin.

6 kommenttia:

 1. Jotkut ovat sitkeitä tapauksia...

  Ajattelin lähinnä lihoja, en kokkia, mutta sitkeys on hyvä piirre kokissa :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilman muuta, kokin kannattaa olla sitkeä. Miten muuten pannusi, onko toiminut? :)

   Poista
 2. Ihana kuva. Tulee mieleen, kun vanhoissa Aku Ankka -sarjakuvissa aina haudottiin mustaa silmää mehevällä kyljyksellä :)

  -Savusuolaa, Janica

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt ne ovat antautuneet, kohta päästään syömään :D

   Poista
 3. Jotkut tyypit on vaan kesytettävä, pitkään ja hartaasti ;) Onneksi sulla oli Plan B, meikällä ei ole aina ollut vaan on harjoiteltu pureskelua ;O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Ei voi tosin taloudellisuudella kehua, kun pata oli päällä noin 12 tuntia :D

   Poista