torstai 4. helmikuuta 2016

Käteviä juttuja - lounaalla Jyväskylässä

Winter Tweed Run Helsinki 2016 lähestyy

On kätevää, että naisella on aikuinen poika, kaksi aikuista poikaa on vielä tuplasti kätevämpää. Aikuisella tarkoitan tässä yhteydessä täysi-ikäistä. Sen aikuisemmiksi pojillani ei mielestäni ole vielä kiire. Kätevää heissä on muunmuassa se, että heistä voi saada toisinaan lounasseuraa nyt, kun he asuvat keskustassa. Viime viikolla olimme lounaalla yhdessä koko perhe vastikään Jyväskylään avatussa Hanko Sushissa. Se oli ilahduttava kokemus. Saimme joskus saman ketjun Jumbon liikkeessä kuivaa sushia, joka jäi kaihertamaan mieltä. Nyt ei ollut kuivuudesta huolta, oli muutenkin kiva huomata, että ravintola oli napannut Jyväskylässä niin hankalasti löydettävissä olevan hyvän liikepaikan Forumin kauppakeskuksesta Kauppakadun reunasta. 

Söimme lounaslistalta erilaisia valikoimia, joista monet suupalat vaihtoivat lautasta sen mukaan, mistä kukin piti eniten. Lounaaseen kuului kupilliset misokeittoa ja teetä. Neljän hengen lounas maksoi viitisen kymppiä. 
Maanantaina olin vuorotteluvapaani ensimmäisen virallisen päivän kunniaksi Kaupunkilaisen kanssa lounaalla. En voi ottaa tavaksi tällaisia reissuja kovin usein, enhän ole vielä saanut päätöstä siitä minkä verran vuorotteluvapaakorvaukseni edes on, saati totutellut tulemaan toimeen pienemmillä tuloilla. Tuolloin oli kuitenkin minun vapaani alku ja Kaupunkilaisen vapaan loppu, sillä tiistaina hän aloitti työt. Niinpä lounaalle oli riittävästi syitä. Tarkastelin lounaslistoja muutamista ravintoloista ja Kaupunkilaisen sana oli viimeinen, päädyimme Figaroon

Alkuun Kaupunkilainen söi savuporokeittoa ja minä otin lohitartaria paahtoleivän kanssa. Pääruokina meillä oli marmoroitua härkää ja toisella blini höysteineen ja jälkimakeana pienet täytetyt muffinit kahvin tai teen kanssa. Lounas kahdelta vesi juomana maksoi 48 euroa. 
Aluksi näytti, ettei Figaron lounas tuona päivänä houkutellut väkeä, mutta poislähtiessämme ruokailijoita oli jo mukavasti. Kaupunkilainen piti kovasti valitsemistaan ruoka-annoksista, minulla oli ehkä vähän liian samankaltaiset annokset, vaikka kumpikin oli sekä kaunis, että maukas. Itsepä valitsin. 

2 kommenttia:

  1. Ihana lukea näitä kotikaupungin ravintolajuttuja! Saimme Hanko sushiin häälahjaksi lahjakortin ja nyt odotan vielä enemmän sen lunastamista; sen verran hyvältä näytti. Oletko muuten käynyt Figaron Winebistron puolella suömässä pintxoseja? Viime kesänä niitä oli lounasaikaan tarjolla perjantaisin ja nyt kuulin, että ne alkavat helmikuussa uudelleen pe-iltaisin. Tykkäsin kovasti ja teimme itse asiassa blogiinkin niistä jutun. Voin suositella!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä minä olen kerran käynyt, se oli vähän epäonninen kerta, josta jäi pikkuisen hampaankoloon. Lasillisilla olemme käyneet monet kerrat, se on juuri sopivasti Harmoonin ja teatterin puolivälissä :D Lounaspaikkana kyllä kolmen kerran kokemuksella Figaro oli kyllä mainio.

      Poista